8 Temmuz 2014 Salı

'Görsel' dünyamız % 99.99 homofobik

Bugün bir mesaj aldım sosyal medya sayfamda. Bir kişi, resmi işleme geçmeden bloğumdan fotoğraflarının kaldırılmasını istiyordu. Önce hangi fotoğraflar olduğunu anlamak için bana mesaj gönderen kişinin Google'daki fotoğraflarına baktım ve hatırladım bir kaç fotoğrafını kullandığımı ama yorumsuz ve yazısız bir şekilde, sadece görsel amaçlı kullanmıştım. Hiç düşünmeden kaldırdım. Çünkü bir kişi mutsuz oluyorsa niye kullanayım ki fotoğraflarını; üstelik dünya üzerinde kullanılabilecek yüzlerce model fotoğrafı varken.

Evet fotoğrafını kullandığım kişi bir mankendi ve fotoğraflarını kullanmama karşı çıkmasının sebebi izinsiz kullanmammış. Fotoğraflarını kaldırmamı istemesinin gerçek nedenini öğrenmek istedim. Bloğum içerik olarak onu yansıtmadığı gibi çok özensizmiş de. Tabi ambalaja önem veren bir toplumuz. Bloğun içeriğinin zengin olmasının veya çok sık güncellenir olmasının ne önemi olabilir değil mi?

"İçerik olarak rahatsız olmanızın sebebi, bloğumun eşcinsellikle alakalı olması mı?" diye sorma ihtiyacı hissettim. "Tekrarlamak istemiyorum, çok güzel bir şekilde açıkladığıma inanıyorum" dedi. Davranışının homofobikçe olduğunu söyledim. Kendisini yanlış anladığımı söyledi ve fotoğraflarını kaldırmamı istemesinin sebebi profesyonelce çalışmak istemesindenmiş. Yani ben profesyonel değilmişim. Tabi profesyonel olmak için maddi akışın olması gerekiyor! Acaba eşcinsellikle ilgili bir işte profesyonelce çalışır mıydı? Sonraki yazdıklarıma cevap vermedi zaten.

Başkaları ne düşünüyor bilmiyorum ama ben bloğumun alanında, dünya üzerinde en zengin blog olduğuna inanıyorum. 2011 yılında alanında Blogger İndex'e göre bloğum, sık güncellenme ve kalite konusunda 2. sıradaydı (http://denizliglbt.blogspot.com.tr/2011/08/denizli-gay-lbt-ve-halil-kandok-bloglar.html).

Batı'lı modellerin bloğumda yayınlaması için fotoğraf göndermişlikleri bile var ama bizimkilerde "ya eşcinsel olduğum düşünülürse" korkusu var. Artık iyice illet oluyorum görsel dünya figürlerinin samimiyetsizce söyledikleri "herkesin cinsel tercihine saygı duyuyorum" lafına. Homofobiğiz, homofobiksiniz, homofobikler. O yüzden eşcinselleri açıkça destekleyen eşcinsel dostu ünlüleri tekrar kutluyorum. Bu yılki "Gay Pride"a katılan Kıvılcım Ural ve Mabel Matiz'i ise özellikle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder