26 Temmuz 2014 Cumartesi

Aşkın yeni test şekli; şiddete dayanma gücü

Sosyete güzellerinden birisi sevilip sevilmediğini, beraber olduğu erkeğin kolunda sigara söndürerek test etmiş. Şimdi bu, acıya ve yanığa rağmen erkek hala beraber olmaya devam ediyorsa seviyor demek mi oluyor? Şiddete katlanan, şiddet uygulayanı çok sevdiğinden mi katlanıyordur? Peki şiddet uygulayanın şüphesi, karşı taraf acıya dayanınca giderilmiş olur mu? Yani şüpheci taraf sevdiği kişinin kolunda sigara söndürerek, erkeğin aşkına gerçekten inanmış mıdır? Yoksa bu bir sosyete oyunu mu gündem oluşturmak için?

Birisi bende aşkını test edecek, hem de yanık şiddetiyle... Bir kere bu zihniyetteki bir kişi ne bana aşk testi yapabilir, ne de benim aşk testime tabi olabilir. Şiddetle ne işim olur ki benim? Hele şüpheyle hiç işim olamaz. Çünkü şeffafımdır, dürüstümdür; ya seviyorumdur, ya da sevmiyorumdur. Yani testlik bir durumum olmaz. Test eden de zaten problemli bir kişilik olduğu için yanımda işi olmaz.

Olmaz da, hadi oldu diyelim; benim aşkımın şüpheli halleri böyle bir testi gerektirir mi? Kadınlar, daha doğrusu aşkla tüm kafayı bozanlar bu aşk meselesini fazla abartıyor gibime geliyor. Yani karşındakinin aşk seviyesini beğeniyorsan yanında durursun veya yanında durmasına izin verirsin; uymuyorsa, ya sen çeker gidersin, ya da olduğu gibi kabul edersin. Ama birinin üzerinde tahakküm kurmaya çalışıyorsan, bunun adı aşk değil, aşk oyunu olur.

Kadınlara karşı acımasız bir düşünce olacak ama aklıma şu geldi. Hani kadınlar bütün şiddete rağmen aşık oldukları erkekleri sevmeye ve aşklarına inanmaya devam ederler ve bu şiddeti erkeğin aşkının bir ifadesi olarak kıskançlığa verirler ve "hem sever, hem döver" derler ya... Acaba kadının ruhundaki şiddetin bir zühuru mu bu şiddete dayalı aşk testi de veya cazibe, ekonomi vesaire gücün cinsiyet ayrımı yapmadan insanı heteroseksistleştirmesi mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder