5 Haziran 2014 Perşembe

Torunlarına annelik yapan kedi

Kedilerim, sokakta dolaşmalarına izin verdiğim için uzun ömürlü olmuyorlar. Bazen ben bu durumu, hayvanlar için yaşama ortamı kötü olmasına rağmen, kendi uğursuzluğuma da yoruyorum. O yüzden bu seneki yavrulama olaylarından bahsetmemeye karar vermiştim nazar değmemesi için. Bahsedip-bahsetmemem zaten kedi sevmeyenlerin de umurlarında bile olamaz. Geçen yıl altı kedim zehirlendi veya kayboldu. Aslında kaybolan kedim yedi olacaktı. Bir tanesini çalarlarken yakaladım. Ve kaybolan kedilerimin insancıl oldukları için çalındıklarına inanmaya başladım. Çünkü yetiştirdiğim kediler korku nedir bilmiyorlar ve insanlardan kaçmıyorlar.

Her neyse... Geçen yılki yavrulardan tek elde kalan Prenses kızım daha bir yaşını doldurmadan hamile kaldı ve 31 Mayıs Dünya Özgürlük Günü'nde 3 tane yavruladı. Annesi gibi çığlıklar atarak doğurmadı. Demek Gudubet annemiz biraz tatlı canlı. Ama Prenses kız daha 1 yaşında olduğu için yavrularını emzirmeyi ihmal etmese de diğer anneler gibi çok da sorumlu davranmıyordu yavrularına karşı. Bazen emzirmesi için ben götürüyordum yavrularının yanına. Gece yatarken yavruları benim kucağıma taşıyordu, onlara benim bakmamı istiyordu. Kendisi de yavruları gibi kucağımda keyif yapmak istiyordu alıştığı üzere.

Dün Prenses kızın annesi Gudubet de doğurdu. İki tane doğurdu. Sanırım bir ara suyu gelmişti ve karnı küçülmüştü. İkisini düşürmüş olacak ki, gece doğan da kalan ikisiydi sanırım. Ama gene ortalığı yıktı doğururken. Doğumdan önce gene duygusallaştı, kucağıma geldi ve de torunlarını sevmeye başladı, onları kucağına aldı. Prenses hiç rahatsız olmadı annesinin yavrularını kucağına almasından. Sanırım Prenses fırsat kolluyordu yavrularından kurtulmak için. Annesi de en güvenilir kucaktı. Gudubet doğururken Prenses'in yavrularını ayrı yere koydum ama Gudubet'in aklı torunlarındaydı. Gudubet doğurduktan sonra Prenses ve yavrularını da aynı kutuya koydum. Gudubet hem torunlarını hem de kendi yavrularını emziriyordu. Arada Prenses de kendi yavrularıyla ilgileniyordu. Gece ayırdım Prenses'in yavrularının başına bir şey gelmemesi için ama Prenses yavrularını bana teslim etti gene. Sabah hepsini büyük kutuya yerleştirdim. Prenses annesinin yeni doğan iki yavrusunu emzirmeye başladı, Anne Gudubet de torunlarını. Yani anne kız yavrularını değiştirmişti. Şimdiyse anne Gudubet beş yavrunun da bakımını üstlendi. Çünkü Prenses hala kendini küçük zannediyor ve annesinin koynunda yatıyor o da diğer yavrular gibi. Yani çok da anlayamadım ama demek ki yavru kedilerin bir yaşındayken annelik güdüleri çok da gelişmiyor daha. Gudubet annenin de işine geldi sanırım. Dört yavru yapıyordu, ikisini düşük yapınca iki tane yetersiz geldi sanırım, şimdi beş yavruyla ilgileniyor. Prenses  kız da onların yanında onları seyrediyor. Bazen yavrularla Prenses de ilgilensin diye kucağına veriyorum, yalarken öyle şiddetli yalıyor ki, yavrular fırlayıp gidiyor. Umarım seneye gerçek bir anne olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder