13 Haziran 2014 Cuma

Radikal'in, yoluna sadece dijital devam edecek olmasına çok sevindim

Radikal'in, yayın hayatına sadece dijitalde, yani internet üzerinde devam etmesi beni hiç üzmedi desem. Çünkü ben zaten 7-8 veya daha uzun süredir sadece internet üzerinden takip ediyorum tüm gazeteler gibi Radikal'i de.

Bazılarına göre kağıda basılı gazetelerin yayın hayatlarına son vermeleri gazetecilik adına olumsuzluk gibi görünse de bana göre öyle değil. Ben doğru kullanıldıktan sonra, teknolojiyi gelişmişliğin göstergesi olarak görüyorum. Hızlı yaşanılan dünyada online olmak kadar mantıklı bire şey olabilir mi? Dünyadan aynı anda haberdar olmak varken, niye ertesi gün bir gün geriden takip edelim?

Hem Radikal'in dijital olması, okurlarıyla daha bir bütünleşmesini sağladı. Çünkü Radikal Blog sayesinde insan daha bir kendi gazetesini okuyor gibi oluyor. Yani bakış açısı sadece gazete yönetiminin elinde değil bu sayede. Gazeteye okuru da yön vermiş oluyor. Bundan daha önemli bir özellik olabilir mi? Başka gazetelerin de blog bölümleri var ama Radikal'in blogculuğu ülkemizde devrim niteliğinde.

Bir bloger, çalışanların falan ne olacağını sormuş Radikal gazetesi kağıt baskısı kapatılınca. Gazeteciliğin önünde nasıl engel olarak düşünebiliriz ki dijital ortamı? Her çağ, içinde bulunduğu yapının hızına göre şekillenecektir. Gazeteler dijitale geçip bu hızı yakalamaya çalışınca gazetecilik olmayacak mı şimdi?

Hem bu sayede daha özgür bir gazetecilik anlayışı hakim olacaktır olacaktır medya dünyasında. Ben inanıyorum ki, bu karar Radikal'i daha etin kılacak ve ülkemizin medyadaki 1 numaralı sesi olmasını sağlayacaktır. Zaten öyle de, tüm okur kitlesini de şekillendirecektir; hem çağa uygunluk bakımından, hem de gündemi hayata dar çerçeveden bakan okurları iktidar odaklı medyadan kurtarma açısından. Gelecek gençlerinse, onları doğru ve bağımsız yönlendirebilmek de dijital sayesinde olacaktır elbet.

Benim en büyük korkum Radikal'in tamamen kapanmasıydı ama yoluna sadece dijital devam edecek olması onu daha güçlü kılacağı için beni daha da mutlu etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder