13 Haziran 2014 Cuma

Eşcinsellere sinemalarda yapılan ahlakçılığın hamam versiyonu


İstanbul'da, yurt dışında gay hamamı olarak bilinen bir hamama, fuhuş gerekçesiyle polisler tarafından baskın yapılmış. Gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan 60 kişiden 17'si yabancı uyrukluymuş. Hamamın işletmecisi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış.

Konuyu fuhuş üzerinden ele almak istiyorum. Çünkü baskının gerekçesi fuhuş. Fuhuş dedikleri nedir; para karşılığı seks mi, sinemada seks mi? Bilindiği üzere seks işçiliğine fuhuş deniyor, bu işi yapanlara da fahişe. Günümüzdeki kibarca anlatımı seks sektörü ve seks işçiliği. Ülkemizde seks işçiliği yasal olarak yapılmaktadır. Devlet kendi kontrolü dışında seks işçiliğine mi karşı acaba, yoksa sırf ahlakçılık mı yapıyor kafasına göre? İkincisi bana göre. Çünkü, fuhuş kötüyse, seks kötü demektir. Zaten seks de geleneksel toplumlarda erkeğin ihtiyacını gidermek ve çocuk yapmak dışında kötü bir şey. Hamamda seks yapılıyorsa eğer, fuhuş yapıldığına nasıl karar vermişler? Seks karşılığı para alış-verişine şahit mi olmuşlar?

Burada devleti rahatsız eden fuhuş falan değil, eşcinselliktir. Muhafazakar iktidar döneminde bir kaç yıldır eşcinsellerin takıldığı sinemalara falan baskın yapılmadı mı polisler tarafından? Bu baskın da eşcinsellere karşı yapılan ahlakçı uygulamanın hamam versiyonu. Bunun başka bir açıklaması olamaz.

Ne yaman bir çelişki değil mi tarihiyle övünen bir iktidarın, tarihinin gerçeklerini yok sayması. Oysa tarih iktidarların ahlakçı bakış açısına göre değil, hayatın gerçeklerine göre yazılır. Muhafazakar iktidar ahlakçı uygulamalarıyla tarih gibi doğanın gerçeklerini de mi değiştireceğini zannediyor? Eşcinsellik doğanın genetiksel mirasıdır bireyin kendisinin bile inkar edemeyeceği. Sinemalar basılsa da, hamamlar kapatılsa da, cinsel yönelim özgürlüğü asla ve asla zapdedilemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder