5 Haziran 2014 Perşembe

Penisim sevgili bulmamda sorun çıkarmıyor

Penisim sevgili bulmamda sorun çıkarmıyor. Çünkü erkek de olsalar, bana gelenler penisim için geliyorlar. Bakınız, ay çok seviyorum çok bilmiş edasıyla bakınız demesini, bir erkek heteroseksüelse, transseksüeller alınmasın ama heteroseksist bir dünyada doğuştan biyolojik olan kadına gider. Cinsiyet kimliği olarak biyolojiye önem vermeyen bir insanın bağnaz yapıyı aşabilecek özgüvene sahip olabilmesi için bayağı geniş bir beyin kapasitesine sahip olması gerekir. Yoksa bir transın penisinden rahatsız olmayan bir erkeğin gizli eşcinsel olması dışında hiçbir açıklaması olamaz. Beraber olduğu kişinin penisinden rahatsız olan erkekler de oluyor ama onların rahatsız olması da homofobiyle alakalı. Yani ne yaşadığını bilen, bilmezlikten gelen, beraberliğinin adını çeşitli bahanelerle eşcinsellik koyamayan, eşcinsellikle barışamayan kişiler oluyor bu kişiler.

Penisini kestiren transseksüellerin müşteri ve sevgili sıkıntısı çektiği bir gerçektir. Beraber olduğu erkekte kılsızlık, feminenlik gibi kadınsı özellikler aradığını söyleyen erkeklerin bu istekleri de dildedir sadece. Erkekle beraber olan erkek, karşısındaki erkekte erkeklik arar. Nerden biliyorsun diyorsanız; tecrübeyle sabit. Kıllarımla, kelliğimle, penisimle, bir eşcinselde olumsuzluk olarak görülen tüm özelliklerimle barışık olmam bana avantaj olarak geri döndü çünkü hep. Fiziksel beraberlik konusunda hayatım boyunca hiç sıkıntı yaşamadım, hala da yaşamıyorum. Mesela dün akşam travestilerle erkek olarak beraber olan bir erkek, benimle eşcinsel olarak beraber oldu ve "bana bunu da yaptırdın" dedi. Oysa ben bir şey yapmadım, yaptırmadım. O durum onun kendi isteğiydi, bana geliş amacı da belliydi.

Bu deneyimsel paylaşımlarım aslında bir çoğuna çok basitçe ve de rahatsız edici gelebilir. Çünkü iki yüzlü bir dünyada yaşadığımız için gerçeklerle yüzleşmek kimsenin işine gelmez. Lafın özü, eşcinsellik erkek erkeğe, kadın kadınadır. Heteroseksist bir dünyada da doğuştan sahip olunan biyolojik cinsiyete önem vermeyen bir heteroseksüellik olmaz. Önem vermeyen heteroseksüeller gizli eşcinseldir. Bilgisizliğin verdiği bilinçsizlikle özgüvensizliğimizden kaynaklanan korkularımızdan dolayı gerçeklerle yüzleşemediğimiz için, kendimizi korumak adına yapay cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler icat ediyoruz, kafamıza göre tanımlamalar yapıyoruz, yapay deneyimler yaşıyoruz, tutamayacağımız baştan belli olan pörtlettiğimiz taraflarımıza bahaneler sunuyoruz...

Transsesküeller penislerinden neden rahatsız olur biliyor musunuz; toplumsal cinsiyet algısı yüzünden. Heteroseksist toplumda gerçeklerle yüzleşilemediği için, istekler de yapay doğrultuda olacaktır, öğrenildiği şekilde olacaktır. Cinsiyet kimliğimizi, toplumsal cinsiyetin elindeki biyolojik cinsiyete hapsetmekten vazgeçmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder