6 Haziran 2014 Cuma

Eşcinsellerle kadınların dostluğuna inanmıyorum

Jennifer Lopez'in sevgilisinin kendisini bir transseksüelle aldatması ve dolayısıyla sevgilisini hayatından kovmasıyla ilgili olarak bir konuya değineceğim.

Hep bilinir ya kadınlarla eşcinsellerin dostluğu... Aslında bu dostluk çıkar dostluğudur ve bir sınırı vardır. Öyle hayat boyu güzel bir şekilde gitmez. Eşcinsel dernekleri falan kadın dernekleriyle işbirliği içersinde olunması gerektiğini savunur eşcinsel hakları için. "Kazan Kazan" şeklinde çıkarsal bir işbirliği düşünülebilir ama ben, toplumu eşcinsel haklarına inandırabilmek için, bu yola baş koyanların samimi olması gerektiğine inananlardanım. Nerden biliyorsunuz derseniz, çünkü ben de bir kadın derneğine üyeydim ve homofobileri depreşince kapı önüne koyuldum. Benim de kadın arkadaşlarım oldu kocalarını-sevgililerini benden kıskanan ve bu konuda dişlerini gösteren, dostluklarını bitiren. Yani demek istediğim, heteroseksist bir kadından erkek kadar bile iyimserlik beklememek gerekir eşcinsellik konusunda.

Kadınlar eşcinsellere karşı iyidirler ama nereye kadar; çevrelerine eşcinsellik bulaştırıncaya kadar! En yakınındakinin eşcinsellikle teması, birden eşcinsellere karşı tırnaklarını göstermesine sebep olacaktır. Hiç, bir kadının kocasına, çocuğuna eşcinselce yaklaştınız mı? Eşcinsel ebeveynleri kendi çocuklarının eşcinselliğine bile olumlu yaklaşmazlarken, dışarıdan gelecek eşcinsel bir tehlikeye hiç sıcak bakmazlar. Hatta nefretleri çok şiddetli boyutta depreşir. Söylediklerim eşcinsel derneklerini veya kadınları kızdırabilir ama ben yaşadıklarıma istinaden söylüyorum bunları. Çünkü kadınların kocaları veya çocukları söz konusu olunca ne kadar homofobik olduklarını çok iyi biliyorum. Çünkü...

Kadınlar kocaları için kadınlarla mücadele edebilirler ve kocalarını elde tutabilirler ama bir eşcinsele karşı yapabilecekleri hiçbir şey yoktur. Çünkü bir eşcinselle beraber olan koca, kaybedilmeyi bir tarafa bırakın zaten hiçbir zaman kazanılmamıştır. Kocasının bir eşcinselle ilişkisini öğrenen kadın, beraberlikleri boyunca aldatıldığını düşünecektir, öyledir de zaten. Yani fiziksel bir aldatma da şart değil. Beyinsel olarak karşı cinsle içten bir şekilde beraber olamaz ki bir eşcinsel. O yüzden Jennifer LOpez sevgilisini kovmakta baştan sona haklı, ama ben de haklıyım heteroseksist dünyada eşcinsellerin gerçek dostu olmayacağı konusunda. Hatta eşcinsellerden bile eşcinsellere dost olmaz. Heteroseksizmin biçimlendirdiği eşcinsel de eşcinselliğe sıcak bakmaz çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder