5 Haziran 2014 Perşembe

Eşcinsellerin miras bırakabilme hakları da yok...

Çünkü ne evlenebilme, ne de çocuk sahibi olabilme hakları var


Bugün Huysuz Virjin'in tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladığını okudum. Eğer Huysuz Virjin bir Avrupa ülkesinde yaşasaydı belki de evlat edinebilir ve mirasını bırakabileceği bir evladı olabilirdi.

Huysuz Virjin demişken, eşcinsellerin evlenme haklarının olmayışı, onların miras bırakma haklarını da ellerinden alıyor. Her zaman belirtiyorum; benim evlenmek veya heteroseksist sistemin mecburiyetlerini yerine getirmek gibi sevdam olmadı, olamaz da özgürlük en büyük varoluş sebebim olduğu için ama heteroseksist dünyada eşcinseller de içinde yaşadıkları sisteme göre koşullanıyorlar ve yalnız kalma korkusu yaşıyorlar eşcinsel olarak haklarının ve güvencelerinin olmamasından dolayı. Onlar da aile kurup, çoluk çocuk sahibi olmak istiyorlar hem manevi tatmin, hem de sosyoekonomik olarak gelecek güvenceleri için. Ama eşcinseller heteroseksist devletler tarafından fiziksel olarak bile korunmuyorlar ki, toplumsal anlamda manevi veya sosyoekonomik olarak gelecekleri güvence altına alınsın.

Dinle de alakam yok ama heteroseksistler eşcinselliği lanetlerlerken, dini gerekçe gösterirler ya hep; oysa sırf cinsel yönelimleri farklı diye bir insanın tüm haklarını gasp ediyorlar, maddi manevi hem de. Nasıl bir inançsa. Dinen miras hakkı falan kulağıma çalmıştı, o yüzden karıştırdım dini işin içine. Eşcinsellerin ne resmi olarak ekonomik güvenceleri var, ne de manevi olarak duygularını gerçekleştirebilme hakları. Her şey eşcinsellerin elinden geldiğince mümkün mertebede ve de gizli saklı yaşanıyor. Yaşananlar da içe sine sine yaşanmıyor. Heteroseksist ve homofobik içselleşmelerden dolayı eşcinsellikleri ya öğrenilirse korkusu ve ortaya çıkınca utandırılma duygusuyla yaşıyorlar hayatları boyunca.

Demokratik ve dinen insanlara ayrım yapmadan saygı duyulan bir ülke mi dediniz Türkiye'ye; onu bir geçeceksiniz. İnsanlarımız da ne demokrat, ne de medeni ne yazık ki. Hak yiyen, insan haklarını ihlal eden bir medeniyet mi olur? Tabi bir de lafta, sözde demokratlar ve insanlıktan bahsederken ağızlarından bal damlayan maneviyatçılar var bütün heteroseksist baskılara karşı gelmelerine rağmen, konu eşcinsellik olunca homofobik olan, eşcinsellere nefretleri depreşen.

Huysuz Virjin Müslüman mahallesinde salyangoz satarak gelinebilecek en iyi noktaya geldi diyebiliriz. Müslüman mahallesinde salyangoz satarak derken, erkek egemen bir toplumda kadın kılığına girerek şov yapmanın çok zor bir şey olduğunu anlatmak istedim. Peki mutlu mudur acaba? Zannetmiyorum. O da kaç defa hayata küstürüldüğünü göz yaşlı anlatmadı mı medyada? Heteroseksist sistemler insanların beynine öyle bir mekanizma yerleştiriyor ki, insanlar kendilerini bile sevemiyorlar. Sadece kendilerine sunulanı en iyi kabul edip şükrediyorlar. Tabi onlar da biliyor en iyisinin o olmadığını ama açılamaz tabulara onlar da inanıyorlar ve susuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder