26 Mayıs 2014 Pazartesi

Yılın hit şarkıcısı ve şarkısı: Pharrell Williams - Happy


Bu yılın hit şarkıcısı büyük ihtimal Pharrell Williams ve şarkısı da "Happy". Albümü de öyle. Demek ki tam teşekküllü bir iş yapınca geriye dönüşümleri de güzel oluyor. Pharrell Williams'ın adını hep duyardım ama şahsım adına o kadar çok ilgilenmezdim. Belki de rap tarzın beni o kadar çok tatmin etmemesinden. Tamam, güzel melodiler ve düzenlemeler üzerine kurulu rap şarkılar oluyor dinlediğim ama sırf ritim üzerine konuşmaların olduğu tarzı ben müzik olarak bile göremiyorum ne yazık ki.

Pharrell Williams'ın geçmişini okuyorum ama başta Madonna ve Snoop Dogg olmak üzere birileriyle ve başkalarına çalışmaktan pek de kendine vakit ayırmamış. Tek solo albümünün üzerinden de çok zaman geçmiş (8 yıl) ve beklenen albümü "Girl" ile de sanki ilk defa piyasaya çıkıyormuş 12'den vurdu ama. "Happy" şarkısının 1 numara olmadığı ülke kalmadı. Çıkmasının üzerinden bayağı zaman geçmesine rağmen hala marş gibi çalıyor her yerde. Şarkının bir enerjisi var, kulağa hoş gelen melodisi de. Hani öyle çok da bomba bir şarkı değil ama belki Pharrell Williams'ın tılsımı, belki de Williams'tan bekleneni fazlasıyla vermesi aldı götürdü şarkıyı.

Albüm güzel dedim ya, gerçekten güzel "Girl" albümü. Hatta "Happy"den kat be kat güzel şarkılar var. Mesela "Marilyn Monroe" benim son zamanlarda dinlediğim en güzel Pop şarkılarından ama hiç de "Happy" etkisi yaratmadı single olarak piyasaya sürülmesine rağmen. Mesela Alicia Keys ile yaptığı düet de güzel. "Gust of Wind"in düzenlemesi çok güzel. "Lost Queen" de güzel. Bakalım, zaman belirleyecek Pharrell Williams'ın süksesinin miadını. Ha bu arada bu bücür adam giyim konusunda en trend erkeklerden bir de.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder