26 Mayıs 2014 Pazartesi

Gay ve lezbiyenin anlaşmalı evliliği

Erkek bir eşcinsel ile kadın bir eşcinselin anlaşmalı evlilik olayına girme düşüncesi, kendisiyle barışamayan, dolayısıyla çevresine açılamayan her eşcinselin mutlaka çözüm olarak düşündüğü bir kendinden kaçış noktasıdır. Böyle formalite bir evliliği bugüne kadar gerçekleştiren olmuş mudur, o bile şüpheli bir durum.

Nasıl idare edecekler ki böyle bir formalite evliliği? Erkek veya kadın her iki eşcinsel tarafın da cinsel, duygusal hayatları olacak. Ailelerinden uzakta yaşasalar bile önce çevrelerine nasıl açıklayacaklar bu durumu? Düşünsenize; evlisiniz, aynı evde yaşıyorsunuz ama eve başka erkekler ve kadınlar geliyor... Veya ayrı evlerde yaşıyorsunuz nikahlı olsanız da, bu durumu da çevreye açıklamak o kadar kolay değil. Çevrenize bekarız deseniz, evli olarak bilen yakın çevreniz mutlaka bir gün bilmeyen çevrenizin de bu durumdan haberdar olmasına sebep olacaktır ve gerçekler saklanamayacaktır. Çünkü iki ayrı dünyayı muhafazakar bir dünyada idare etmek o kadar kolay değildir.

Çok yoracaktır ayrıca bu formalite evlilik durumu eşcinselleri, o da gerçekleşirse eğer. Yakın çevre çoluk-çocuk, torun-torba isteyecek, özel günlerde birarada olmak isteyecektir. Bir süre sonra heteroseksüel roller ağır gelmeye başlayacaktır. Heteroseksüel evlilik yapanlar o yükün altına mecburiyetten giriyorlar ve bir daha çıkamıyorlar ama duygusal ve cinsel bağın formalite olduğu evlilikler, eşcinselleri bağımsızlık ve formalite bağımlılık arasında daha kolay çatışmaya sürükleyecektir ve inceldiği an kopmasına sebep olacaktır.

Ha, en azından bir kere evlenip boşanarak dul idare ederiz, diye düşünüyorsanız, formalite evliliğin maddi-manevi masrafına girebilirsiniz. Ama dediğim gibi anlaşmalı evlilik yapabilecek gönüllü kaç tane eşcinsel vardır, böyle düşüncesi olanlar da düşüncesini uygulamaya gelince uygulayacaklar mıdır?

Bence eşcinsellikten formalite evlilik yoluyla kaçış, beyinlerden derhal silinmeli. Kime ne faydası olacak ki bu uygulamanın. Sadece evlilik midir eşcinselliğin üstünü örten ve de gizli gizli eşcinselliğin rahat yaşanmasını sağlayacak olan. Oysa ayak bağından başka hiçbir şey olamaz bu formalite durum. Öğrenilince nasıl bir açıklama yapacaksınız ayrıca yakın çevrenize.

Not: Herkesin anlaması için bütün LGBTİ'lere eşcinsel dediğim için eleştiriliyorum, şimdi de "gay"in her iki cins eşcinsel için de kullanılmasına rağmen, halk arasında erkek eşcinsellere gay, kadın eşcinsellere lezbiyen dendiği için sadece erkeklere gay demem belki gene yanlış anlamaya sebep olacaktır. Kimliksel tanımlamaları yeterine biliyorum; sadece anlaşılmaya çalışıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder