8 Mayıs 2014 Perşembe

Sezen Aksu'nun son şarkısı çok kaymaklı!


Sezen Aksu'nun yeni single'ı çıktı. Ben çok sevdim. Hem bu sefer, uzun bir aradan sonra çocukluğumda sevdiğim kadar sevdim Sezen Aksu'yu. O hep müzik yaptı hiç kimsenin yapamayacağı kadar ama sanki aramızda bir kopukluk olmuş gibi özlemle sevdim bu sefer.

Sezen Aksu... Çocukluğum... TV'de 7 dergisi... Hayatları Roman dizisi... Gerçek adı Fatma Sezen Yıldırım. Denizli Sarayköy doğumlu. Bak minik serçe lalalalala... Önü kahküllü topuz saçlı, köfte dudaklı kadın...

Şarkı biraz "Unuttun mu Beni?"nin nostaljik havasında ama bir Balkan şarkısı formunda. Şarkının bende bıraktığı etki pozitif. Yani hayata pozitif bakmamız gerektiğini mesajlıyor. Pozitiften kastım, iyimser bir hava. Sözlerindeki mesaj belki her şeyi anlatıyordur ama ben sözlere bakmam. Melodinin bende bıraktığı etkidir önemli olan. Şarkıda barış var, huzur var, umut var, hüzün de var ama umut hüznü neşeye bağlıyor, sevgiye bağlıyor, dostluğa bağlıyor... E daha ne olsun. Ozan Bayraşa'nın düzenlemesi güzel olmuş gerçekten. Vokaller de güzel gitmiş şarkıya.

Şarkıyı ilk dinlediğimde, sosyal medyada şu şekilde paylaşmıştım duygularımı: kaymaklı bir şarkı, kaymaklı bir ses, kaymaklı bir yorum... Evet Sezen Aksu son haliyle kaymak gibi çok tat veriyor ruhumuza.

Sözler Sezen Aksu'ya, müzik de oğlu Mithatcan ve kendisinin ortak ürünüymüş.

Bu arada single kapağı da klas olmuş.

Sezen Aksu'nun şarkısı aracılığıyla düzenleme konusunda bir not düşmek istiyorum. Şarkının diğer versiyon düzenlemeleri, single'e doldurmak için yapılmamalı. Dinleyiciye bir şey vermeli. Ama bugüne kadar ülkemizde şarkının orjinal versiyonunu geçen diğer versiyon, bir veya iki şarkıda olmuştur. Oysa düzenleme demek şarkıyı baştan yaratırken onu daha cazip hale getirebilmektir. Ama ne yazık ki ülkemizde hala bu düzenleme işi çok ciddiye alınmıyor. Alınıyorsa da bana hiçbir şey vermiyor ülkemizdeki yeniden düzenlemeler, şarkının diğer versiyonları. Bu single'da şarkının diğer versiyonları olmasa, eksik pek bir şey olmazdı gibime geliyor.

Sezen Aksu her çalışmasında müzikal anlamda çağı yakalamasını biliyor, bazen de solluyor. Bu çalışmasında da yeni kalmayı fazlasıyla başarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder