9 Mayıs 2014 Cuma

Eşcinseller mesleklerini nereleriyle icra ediyorlar acaba?


Duymuşsunuzdur, eşcinsel olduğu için görevinden ihraç edilen polisin hikayesini.

Fransız uzay şirketinden uzun süre mobbinge maruz kaldıktan sonra eşcinsel olduğu için işten çıkarılan vatandaşımızın gazetelerde çıkan haberlerini de okumuşsunuzdur.

Yakın zamanda bir öğretmenin meslekten ihraç edilmesini okuduk.

Cinsel yöneliminden dolayı mesleği elinden alınan eşcinsel futbol hakeminin mahkemesi de hala devam ediyor.

Bu örnekleri geçmişe dönük daha da çoğaltabiliriz. Üstelik bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Daha kimbilir ne ayrımcılığa maruz kalıyordur eşcinseller çalışma hayatlarında. Bu konuyu çok defa dile getirdiğim için fazla uzatmayacağım.

Eğer meslek, cinsel yönelimle icra ediliyorsa, heteroseksüellerin de çalışmaması, çalıştırılmaması gerekmez mi? Eşcinseller cinsel veya sindirim sistemi uzantılarıyla mı mesleklerini icra ediyorlar da işlerinden atılıyorlar? Eşcinsellerin beyni yok mu, eli-ayağı yok mu? Zihinsel veya fiziksel olarak yetersiz olsalardı, o görevi yapma hakkını elde edebilirler miydi? Eşcinsellere hak etmeden mi diploma gibi yeterlilik belgesi veriliyor eğitim kurumlarından? Mesleklerini icra etmeye yeterlilikleri yoksa, eşcinsellikleri ortaya çıkıncaya kadar aklınız nerede oluyor acaba?

Eşcinsellerin mesleklerinin ellerinden tek alınma gerekçesi yüz kızartıcı suçlar. Nasıl bir insanlıktır bu, nasıl bir inançtır ki, insanların özel hayatlarından dolayı yüzünüz kızarıyor da, onları işsiz, aç bırakmaktan dolayı yüzünüz kızarmıyor? Çok mu cahilsiniz, çok mu vicdansızsınız? Eğer yüzünüz kızarıyorsa, burada müdahale edilecek kişiler sizlersiniz, eşcinselliği yüz kızartıcı suç olarak gören zihniyetlerdir. Gidip bir tedavi olması gerekir bu beyinlerin. Evet, doğal olan bir şeyi utanılacak bir şey olarak görmek bir arızalılıktır ve düzeltilmesi gerekir, düzeltilebilir de. Çünkü normal olan bir şeyi, insan istedikten sonra normal olarak görebilir. Göremiyorsa, kronik bir hastalıktır bu lüzumsuz nefret, ayrımcılık, homofobi, eşcinsel karşıtlığı...

İnsan, insanları doğal yapılarından dolayı işsiz bırakan heteroseksist sistemi nasıl savunabilir, nasıl devam ettirebilir? Akıl-mantık çerçevesinde, demokratik bir sistem çerçevesinde heteroseksüellerden hiçbir farkları olmayan eşcinsellerin işsiz bırakılmalarının hiçbir açıklaması olamaz. Hani eşcinseller cinsel yaşamlarını çalışma hayatlarına yansıtsalar bir nebze olsun anlayabilirim cinsel yönelimlerinden dolayı işten atılmalarını ama zaten öğrenilecek korkusuyla bıçak üstünde yaşarlarken, bir de "sen eşcinselsin, yüz kızartıcı suç işliyorsun" diye işaret edilmeleri işsiz kalmalarına sebep olduğu gibi, hedef haline gelmelerine de sebep oluyor. Yani utanılacak bir şey diye hem işten atıyorlar, hem de toplum içinde utandırılıyorlar. Ve insanlık bu durumu seyrediyor toplumuyla, yasasıyla, yargısıyla, hükümetiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder