8 Mayıs 2014 Perşembe

Erkek, erkeğe neden tecavüz eder?

Bu yazım eşcinselleri de, tecavüzcüleri de rahatsız edecektir ama kesinlikle bir art niyet yoktur. Amaç ne birilerini zan altında bırakmak, ne de beli kesime karşı olan önyargıları pekiştirmektir.

Hiç düşündünüz mü erkeklere tecavüz eden erkeklerin, kadınlarla beraber olma durumları söz konusuyken neden erkeklere tecavüz ettiğini? Eğer tecavüz eden erkekte eşcinsellik yoksa, ancak intikam amaçlı tecavüz edebilir. Ben intikam amaçlı erkek tecavüzlerinde bile eşcinsellik olduğuna inanıyorum. Çünkü insan, yapısında olmayan bir şeyi istisnalar hariç gerçekleştirmeyeceği gibi, bu şekilde bir kötülüğü de istisnalar hariç yapamaz. Yani şimdi ben bir eşcinsel olarak bir kadından nasıl tecavüz yoluyla intikam alabilirim ki? Bu durum kadının benden intikam alması olabilir ancak. Çünkü insanın istemediği bir şeyi yapması, kendine işkence ve karşı tarafın bir eziyeti sayılır.

Tecavüzlerin genellikle yaşça küçükler üzerinden gerçekleşmesinin arkasında da genç ilgisi olabilir ama bu onun güçsüzlüğünden yararlanmak gibi geliyor bana. Çünkü daha yetişkin birisinden sert tepki alınabilir. Tepki göstermeyecek yetişkin eşcinseller de olabilir ama eşcinsellik denilince, eşcinsellerin beyninde bile hep bir gençlik, hep bir parlaklık vardır. Yani bir kişinin edilgen olması için, yetişkin erkekliğin olmaması gerekir. Her ne kadar genç bir erkekle beraberlik de eşcinsel ilişki olsa da, yetişkin erkekle beraberlikten farklı hissedilir genç erkekle beraberlik. Çünkü güçsüzlüğün de timsalidir yetişkin olmayan erkeklik. Ama sadece güç yeterliği değildir eşcinselleri genç erkeklere yönelten; iktidarın-gücün erkeklere, güçsüzlüğün diğerlerine mahsus olmasındandır. Yani bastırılmış erkeklik kendini cinsel olarak gerçekleştirebilmek için, karşısındaki kişide iktidarsızlık arar.

Yetişkin erkekleri genç erkeklere yönelten en önemli sebep, tecavüz eden erkeğin gizli eşcinsel olması, eşcinselliğiyle barışamamasıdır. Çünkü açık eşcinselliği, dolayısıyla kendisiyle barışmasını engeller heteroseksist bir dünya. O yüzden fırsatçılık yapabilirler, istismar edebilirler. Diyebilirim ki, bastırılmış eşcinsellik, dolayısıyla insanın cinsel yönelimiyle barışamaması, daha da genellersek eşcisnel karşıtlığı erkek tecavüzlerinin sebebi olabilir. Eğer erkelere tecavüz eden erkekler, cinsel yönelimlerini gerçekleştirebilmiş olsalardı, böyle bir olumsuzluk gerçekleşmeyebilirdi.

Eşcinsel karşıtlığı hakim ya dünyada... Oysa eşcinsellik insanlara doğru anlatılsa, doğru bir eşcinsel bilinç oluşsa, eşcinsellik kendini, kendinde güçsüzlere karşı zoraki olarak gerçekleşmeyebilir. Eşcinsellik toplumsal cinsiyete göre şekillenmese, yani eşcinsel denilen cinsel yönelime kadınlık, pasiflik gibi güçsüzlük rolleri biçilmese, eşcinselliğin cinsiyet kimliğinden farklı, sadece aynı cinsiyetler arasında gerçekleşen bir paylaşım olduğu anlatılsa, öğretilse, öğrenilse, belki de zorlamalar, istismarlar olmayacak. Evet eşcinsellerimiz kendileriyle barışık değiller ve eşcinselliği yanlış öğreniyorlar eşcinsel karşıtlığı yüzünden ve yanlış neticeler doğurabiliyor bu durum.

Çevremdeki eşcinsellere bakıyorum, hep bir genç merakı var. 70 yaşına geliyorlar, hala gözleri gençlerde oluyor. Sen gence ilgi duyuyorsan veya gence ilgi duymak normal olansa, karşındaki sana niye ilgi duysun? 50 yaşına gelmiş trans bir arkadaşım, "20-25 yaşından büyük birisiyle beraber olacağıma intihar ederim daha iyi" diyor. Gerçekten böyle kalıplaşmış düşünceleri olanları anlamakta zorlanıyorum. Bu durum sadece eşcinsel şartlanmışlığını da aşıyor. Herkeste bir genç merakı var. Bu sadece çevresel-öğrenilen-içselleştirilen bir durum mudur, yoksa genetiksel bir durum mudur? Toplumsal varoluşun bireysel yansıması olsa gerek. Estetiksel bakış açısını anlarım ama bu alakanın, genç alakasının estetizmle de alakası yok. "Genç olsun da ne olursa olsun" gibi koşullu bir durum söz konusu.

Bu yazdıklarımdan sonra, "eşcinseller istismarcıdır!" gibi bir algı ortaya çıkabilir ama hiç alakası yok. Böyle bir algı, homofobik bir toplumda daha kabul görmektedir. Çünkü, "Nasıl olsa eşcinseller ötekidirler ve onlar üzerinden istediğimiz karşıt söylemi üretebiliriz" düşüncesine cesaret veren bir ortam mevcuttur. Yani erkeklere tecavüz eden erkekler eşcinsel olabilirler ama bunun sebebi eşcinsellik değildir. Olsa olsa, yazımdan da çıkarılabilecek ana fikir olarak, heteroseksist sistemin eşcinsel karşıtlığının eşcinseller üzerindeki baskısı, bu yüzden eşcinsellerin kendilerini gerçekleştirememelerinin ve yanlış eşcinsel öğretisinin yansımalarıdır. Nasıl cinsellik normal karşılanıp doğru öğretilirse cinsel açlık olmayacağı için genel anlamda tecavüzler olmayacaksa, eşcinselliğin normal karşılanmasıyla da doğru bir eşcinsellik öğrenilip taciz, tecavüz gibi olumsuz sonuçlar doğmayacaktır.

Son olarak... "Erkekler herkese her şeye tecavüz edebilirler, bu eşcinsellik değildir" diye ısrar ediyorsanız, hatta "Erkek erkeğe beraberliklerde aktif olan taraf asla eşcinsel olamaz" diyorsanız, bu yazımı okumamış olun. Çünkü heteroseksist yapıdan ve heteroseksist düşünce sisteminden ödün vermeyen bir zihniyetle sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturulamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder