1 Mayıs 2014 Perşembe

Lady Gaga ülkemize gelmese ne olur?


Lady Gaga Türkiye'ye geliyormuş. Gelmese ne olurdu, Lady Gaga müzik yapmasaydı ne olurdu?

Lady Gaga dinleyenler ne kazanıyor, dinlemeyenler ne kaybediyor?

Alejandro'dan başka hiçbir şarkısını bilmiyorum. Zaten bizim radyolar bile Lady Gaga çalmıyor ki, var bir bildikleri.

Lady Gaga izleyicilerini belki sadece şov olarak eğlendiriyor. Ona da eğlence denirse. Bir atraksiyon var ama estetik var mı tartışılır.

Görsel marjinaliteyle insanın varoluşu da kendine ne kazandırır onu da bilmiyorum. Milyonlarca hayran kazanarak takip edilmek gerçekten nasıl bir ruh halidir?

İnsan bakışları üzerinde topluyorsa, kendini takip edenlere iyi bir şey de vermek zorunda değil midir?

Aktivist tarafına ve özgürlük mücadeleciliğini çok takdir ediyorum ama insan şöhret olup bazı imkanlara, müzik dünyasında güce sahip olduktan sonra, müzikle uğraşıyorsa, müzik adına kalıcı bir şeyler de yapması gerekmez mi?

Müzik anlayışı değişti, müzik demek Lady Gaga ve Justine Biber gibiler demekse, o zaman durum gerçekten çok vahim. Bir dönemler burun kıvırdığım Britney Spears bile inanın kraliçe gibi duruyor yanlarında.

Zaten Lady Gaga'nun medyada varoluş şekline bakarsanız, müzikalitesizliğini görsel şekilde kapatmaya çalıştığını da anlayabilirsiniz.

Ne yapmış diye her sanatçı gibi onun yaptıklarını da kontrol ediyorum ama aklımda kalan ve tekrar dinlenecek hiçbir şey bulamıyorum. Melodi yok, ruh yok, insanı derinden etkileyen yorum yok...

Bu yazıyı okuyan da Lady Gaga'yı sevmediğimi zannedebilir. Hayır, çok seviyorum ama müziğini zerre kadar sevmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder