29 Mayıs 2014 Perşembe

Jeniffer Lopez'i sevgilisi bir travestiyle aldatırsa; skandal!


Ay, ay, ay, ay! Jennifer Lopez'i sevgilisi bir travestiyle aldatmış. Jeniffer Lopez'i diyorum. Hani kadınlık denilince ilk akla gelen güzellik. Kalçalarıyla erkekleri aklını başından alan Amerikalı Latin şarkıcı. "Ain't It Funny" şarkısıyla herkese kadınlık dersi veren şarkıcı. Dünyanın neredeyse bütün erkeklerin hayalini süsleyen, ideal kalça ölçülerine sahip şarkıcı...

Demek ki kadınlık sadece doğal kadınlık değil, kadınlık sadece güzellik veya kalça değil, kadınlık sadece şöhret de değilmiş. Bildiğimiz anlamdaki heteroseksistçe kadınlığında işe yaramadığı noktalar oluyor demek ki?

Hep sorarlar ya; bu kadar güzel kadınlar niye aldatılır diye? Sahi bu kadar güzel kadınlar niye aldatılır? Aynı kadından sıkıldıkları için mi, erkeğin doğasında aldatma olduğu için mi? Tek eşlilik doğaya aykırı zaten de, ayrıca heteroseksist dünya erkeklerin tarafını tuttuğu için, erkekler bu konuda daha da özgürler veya buna benzer bir çok gerekçe vardır. Ben şahsen kadınlığın tek eşliliğinin de heteroseksistçe bir öğretilmişlik olduğuna inananlardanım ama benim bahsedeceğim konular bunlar değil.

Erkeklik nasıl olursa olsun, kadınlık nasıl olursa olsun ama demek ki sadece bildiğimiz anlamda bir erkeklik olmayabiliyormuş. Sadece biyolojik kadınları tercih etmeyebiliyorlarmış. Demek ki transseksüelleri, travestileri kadın değil diye aşağılamamak gerekiyormuş. Yani bir transseksüel de bir kadın olabiliyor, bir erkeğe istediklerini verebiliyormuş. Bu sadece erkeğin transseksüel veya travesti istemesiyle de alakalı değil; gerçekten bir eşcinsel, bir transseksüel, bir travesti de bir erkeğin istediklerini fazlasıyla verebilir. Çünkü erkek bedenini eşcinsellerden, travestilerden, transseksüellerden daha iyi kim tanıyabilir? Belki de bir erkeğin bir LGBTİ bireyi istemesinin arkasında sadece onun da eşcinsel olduğu yatmayabilir; LGBTİ'lerin biyolojik bir kadından daha başka verebileceği şeyler de olabilir. Bu sadece fiziksel anlamda değil, ruhsal anlamda da.

Pardon, haber skandal olarak verilmiş. Niye acaba? Biz LGBTİ'ler skandallık insanlar mıyız? Niye kendimizi normal hissediyoruz öyleyse? Skandalı yaratan algıların darlığından başka bir şey değil. Bir şeyin normal karşılanması için hep tek düze mi olması gerekiyor? Bir erkek kadını kadınla aldatınca hiç de skandal olmuyor ama. "Biz" normaliz, normal, normal....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder