10 Nisan 2014 Perşembe

Siz hiç seks yapmıyor musunuz, hatta erkek erkeğe?

Hayatım boyunca hiç kimseye telefon açıp da veya kapısını çalarak "hadi seks yapalım" dememişimdir. Çünkü karşımdaki kişinin kendi arzusu olmadan bir şey yapmak bende kendimin arzulanmadığı, istenmediği hissi yaratır. Ben birisiyle bir şeyler paylaşacaksam, karşımdakinin isteğiyle olmalıdır bu. Bu düşüncem burnu büyüklük falan da değil asla. Çünkü eşcinselliğin normal karşılandığı bir kültürde yaşamıyoruz ki. Eğer eşcinsellik normal karşılansaydı, beğenilerin dile getirilmesi iltifat olarak algılansaydı, adım çapkına bile çıkardı her gördüğümde beğendiğim birileri ve beğenilerimi dile getireceğim bir tarafları olacağı için. Bilmem anlatabildim mi talepkar olmamamın sebebinin burnu büyüklük veya kendini beğenmişlik olmadığını. Yoksa canım seks çekince, "hadi seks yapalım" diyebilecek kadar doğal birisiyimdir.

Konuyu nereye mi bağlayacağım; İstanbul'da bir sinemada eşcinseller buluşuyor gerekçesiyle homofobikler tarafından bu sinemanın kapatılması için imza kampanyası başlatılmış, sokaklar ahlakçı afişlerle donatılmış. Resmen eşcinseller nefrete ve nefretin sebep olabileceği saldırılara hedef gösteriliyorlar. Ve bu nefrete devlet dur demiyor, destekler gibi sesiz kalıyor.

Şimdi sormak istiyorum heteroseksist sistemin bireylerine; siz hiç seks yapmıyor musunuz, hatta erkek erkeğe? Söyleyin ben kiminle seks yapıyorum; gündüz erkek geçinen ama gece eşcinsel olanlarla. Başta da söyledim. Ben hiç kimseye seks teklifinde bulunmamışımdır daha, ama birileri hep benden seks istemiştir. Bu homofobinin arkasında yatan ahlakçılık da, aslında insanların kendi içlerindeki bastırılmışlıklarının nefretsel bir dışa vurumudur. Yoksa bu kadar duyarsız bir kültürde kala kala insanların belden aşağılarını sorgulamak mı kaldı? Nerden akıllarına geliyor ki bu ahlakçılık? Birileri getirse bile, kendilerinde bu konuyla ilgili bir dürtü olmasa, tınlamazlar bile.

Geçen yıl da iki sinemaya sebepsizce baskınlar düzenlenip insanlar tutuklanmışlardı. Bu insanlar sizlerden, devletten yardım istiyor mu güvenlikleri için falan? E alan memnun , veren memnunsa herkesin belden aşağısından, duygularından kime ne? Daha eşcinselleri tehlikeye karşı koruyacakları yerde, öldürülmeleri için hedef gösteriyorlar. Gerçek demokrasilerde böyle bir ahlak anlayışı suçtan başka bir şey olamaz.

1 yorum:

  1. halil kandok ben trabzon meltem aydın nükhet duruyu çok seviyorum sarkılarını piyanoda çalıyorum destina sevda değil sarkısının ikitanesi çalıyorum

    YanıtlaSil