3 Nisan 2014 Perşembe

Kadınlarla sadece arkadaş olan erkekler eşcinseldir


Bu konuyu da yazmadan duramayacağım. Lütfen hiçbir eşcinsel veya erkek üzerine alınmasın; yazacaklarım genel anlamda. Şimdi biz bir erkeği yıllarca eşcinsel zannediyoruz. Çünkü kadınlara yaklaşımı hiçbir heteroseksüel erkeğin yaklaşamayacağı şekilde. Sanki kız kıza gibi; yapış yapı, el ele, kol kola, diz dize... Oysa hiçbir heteroseksüelin cinsel dürtüleri, yanındaki karşı cinse uyanmadan duramaz. Tamam heteroseksüel erkek ve kadınlar arkadaş olabilirler ama aralarında bir şey yoksa bu temasın bir sınırı vardır. O sınır olmazsa zaten bir şeyler yaşanır. Yaşanmıyorsa da bir problem vardır. Bu eşcinsel zannettiğimiz erkeklerin sadece bir kadına karşı değil ki arkadaşça yaklaşımı, bütün kadınlara karşı. Kadınlar da güzel, cazibeli kadınlar yani. O kadınların sevgilisi, kocaları mı var? Kocaları, sevgilileri olan kadınlar başka erkeklere bu kadar samimi yaklaşabilirler mi heteroseksist bir toplumda; iş gereği de olsa, arkadaş gereği de olsa, yakın çevre gereği de olsa.

Allah aşkına kadınlarla çok sıkı fıkı olup da aralarında bir şey geçmeyen böyle erkekler görmüyor muyuz etrafımızda? Bu erkekler sonra da kalkıp heteroseksüel ilişkilerden, nasıl tarz kadınlardan hoşlandıklarını falan söylüyorlar. Peki nerede o kadınlar? Özel hayat gizliliği mi? İnsan sevdiği kişiyi niye saklar ki? Eşcinseller bile sevdikleriyle poz vermek için can atarken, heteroseksüellerin çekindiği ne olabilir ki? Hem ben kadınlarla poz versinler demiyorum, eşcinsel değil iseler spontane şekilde kadınlarla aşk şeklinde görülebilirler diyorum. Adam 40-50 yaşına gelmiş, bir kere bile kadınlarla görmemişiz, sonra da hiç şahit olmadığımız heteroseksüel ilişkilerinin genel yapısından bahsediyor. Bir çok eşcinselin yaptığı gibi formaliteden sevgili bile görmedik yanında. Bu eşcinselliğini saklamak, eşcinselliğinle barışamamak değil de nedir?

Bakınız, altını çizerek söylüyorum: bir eşcinsel, bir eşcinseli anlar, bilir, tanır... Eşcinsel olmayanlar tabi bu durumu farklı şeylere yorabilirler; efendiliğe, kibarlığa, nezakete, saygıya... Şurdan da jetonunuzu düşürebilirsiniz; kadınların en büyük sırdaşları kimlerdir? Benim eşcinsel arkadaşlarım var, benim gibi onlar da en çok kadınlarla iyi arkadaşlar ve bu eşcinsel arkadaşlarımın çoğu açık eşcinsel değil, yani eşcinselliklerini gizliyorlar kadın arkadaşlarından. Kadınlar da "Neden bu erkekler bize asılmıyorlar?" diye düşünmüyorlar mı bilmiyorum. Sanırım bu erkek arkadaşlarının eşcinselliklerini bilmezlikten geliyorlar veya hayatta güvenilebilecek erkekler de olduğunu düşünüyorlar.

Kadınların rahatsız olmadığı erkeklerin eşcinsel olduğuna dair kendimden bir örnek vermek istiyorum. Bugün badminton sporundayım gene her gün olduğu gibi. Tek erkek benim. Bir tanesi kadınları ilgilendiren bir konuşma yapıyor. Aralarından bir tanesi, beni kasdederek "Sadece kadınlar mı?" diye sordu. Konuşmayı yapan da, "Halil bizden" dedi. İşte kadınlar için bazı erkeklerin en güzel ifadesi: bizden! Ama bu "bizden" kelimesi art niyetlice kullanılmış kelime değil. Bu kelimeyi kullanan arkadaş ertesi gün benden özür diledi. Oysa ben hiç alınmamıştım. Çünkü art niyet olmadığının farkındaydım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder