1 Nisan 2014 Salı

Eşcinseller 100 yıl sonra değil, şimdi istiyorlar haklarını

Şarkıcı Hilal Cebeci seçim sonucunu göz önünde bulundurarak, bir zamanlar çok eleştirilen, hatta yerden yere vurulan Aysun Kayacı'nın "Benim oyum çobanın oyuyla eşdeğer olmaz" sözünü haklı bulmuş. Empati kurabilmemiz ve aklımızın başına gelmesi için sanırım gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyor ama o zaman da bir çok şey için geç kalınmış olmuyor mu? Eşcinseller günümüzde ahlaksız olarak görülüp şiddete ve nefrete hedef gösterilip lanetleniyor. Peki 100 yıl sonra da, "Eşcinseller de insanmış, doğanın gerçeğiymiş, hiç kimseye zararları yokmuş. Bunca sene onları haksız yere dışlamış, aşağılamış, şiddete maruz bırakmış, hunharca katletmişiz" mi diyeceksiniz? Peki bunun kime faydası olacak? Eşcinsellere olmayacak da, sanırım vicdansızlar vicdanlarını rahatlatacaktır eşcinselleri malzeme ederek.

Bilmiyor mu insanlar bakış açılarının yanlışlığını; bilen de var, bilmeyen de ama bilenler çıkarları için bilmeyenleri alet ediyorlar bu yanlışlara. Sadece kendi yaşadıkları süreci düşünerek bencillik yapıyorlar. Oysa iyi düşünseler, düşüncesizliklerinin ve acımasızlıklarının, kendilerinden önceki neslin düşüncesizliği olduğunu, yarınları-gelecek nesilleri düşünerek belki düşüncesizlik yapmayacaklar.

Hadi sıradan vatandaşın mecburiyetten çıkarını düşünmesini anlayabiliyorum da, ama iktidara gelmiş kişilerin servetlerine servet katmak için falan bencillik yapmalarını inanın hiç anlayamıyorum. Bütün dünyaya sahip olsan bile onu paylaşmadıktan sonra bir anlamı olabilir mi? İktidar olmak gerçekten insanlık adına sorumluluk ve vicdan gerektirir diye düşünüyorum. O yüzden seçilen ve seçen kişilerin belli kıstaslarının olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder