18 Nisan 2014 Cuma

Biseksüellik eşcinselliğe dairdir

Çünkü içinde kendi cinsine yönelim vardır. Heteroseksüellik tarafı vardır veya gerçek değildir ayrı mesele. Kendi cinsine ilgi duyuyor mu; duyuyor. Konu kapanmıştır. Bu bir insanın eşcinsel sayılması için yeterli sebeptir.

Ama heteroseksist toplumlarda şöyle bir teselli vardır erkeklik adına; kendi cinsine de ilgi duyuyordur ya... Bu ilgi de sadece cinsellikten ibaret olmasın. Yani karşı cinsle ilişki kuran erkekler, eşcinsel olarak tanımlanmamak için ya kendilerini heteroseksüel ilan ederler, ya da olmadı en fazla biseksüel. Yani onların heteroseküsel tarafları da vardır en azında. Eşcinseller kadar kaybetmemişlerdir erkekliklerini.

Yanlış anlaşılmasın. Her iki cinse ilgi duymayı anormal karşılamıyorum. Ben sadece heteroseksist toplumlardaki biseksüellik maskesine temas etmeye çalışıyorum. Yani erkek egemen toplumlarda bir şekilde hafifletilmeye çalışılır eşcinsellik. Biseksüel olunur, ap olunur, op olunur... Yani tam anlamıyla hiç kimse eşcinsel sayılmak istemez. Hep kendilerinden altta bir eşcinsellik olmalıdır ki kendilerini en kötü hissetmesinler.

Oysa biseksüelim diyenlerin çoğunun geçiş dönemidir bu biseksüellik. Duyguları tam anlamıyla kendi cinslerinedir ne kadar karşı cinsle de yatsalar da. Çoğu, sonunda hep eşcinsellikte karar kılarlar özgüvenlerini kazandıkları veya toplum nezdinde kaybedecek bir şeyleri kalmadıktan sonra. Kaybedecek bir şeyleri kalmadığı zaman da, evlenip çoluk-çocuğa karışarak erkekliklerini ispat ettikleri, üzerlerinde eşcinselliğe dair şüphe bırakmadıkları döneme denk gelir hep.

Sonra da biseksüeller derler ki lezbiyenler gibi, "Erkek eşcinseller bizi hep yok sayıyorlar veya görmezlikten geliyorlar, niye erkek eşcinselliği, erkek aktivizmi ön planda?"

"Peki siz ne zaman eşcinsel olarak varoldunuz ki görülebilesiniz" demezler mi adama?

Justine Bieber erkek erkeğe öpüşürkenki pozunu sosyal medyada paylaşarak "Biseksüelim" demiş ya, yakında da "eşcinselim" derse şaşırmam. Heteroseksit toplumlarda önce heteroseksüel olunarak karşı cins sevgili yapılır. Birazcık özgüven ve bağımsızlık kazanılınca biseksüel olunur. En sonunda kaybedilecek bir şey kalmayınca gerçek cinsel yönelimle barışılarak eşcinsellik itiraf edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder