27 Mart 2014 Perşembe

Ve Tanrı kadını yeniden yarattı


Fatma Girik...
Bugün onun 71. yaş güzelliğine dair fotoğraflarını gördüm de...
Sinema diyince benim aklıma ilk Fatma Girik gelir.
Çocukluğumda iki kartpostalı vardı evimizde.
Anadolu insanının aklına da ilk Fatmak Girik gelir. Çünkü onu kendine daha yakın hisseder. Çünkü oynadığı rolleri en samimi O oynar. Net oynar. Kararlı oynar. Altını çizer oynadığı rolün ki inandırır kendine. Dobra oynar. O yüzden belki de çekim gücü fazladır; böyle bir dobralığa ihtiyacımız olduğundan mı, bizi anlattığından mıdır bilinmez.
Fiziksel olarak da özlemlerimize tam uygundur Fatma Girik. "Süt gibi, su gibi" derler ya, işte öyle bir güzellik arzetmektedir. Hele o şahsına münhasır mavi gözleri yok mu... meydan okur dünyaya. Eğer Fatma Girik Amerika'da doğsaydı, güzelliğin ölçütlerini yükselteceği için Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Rita Hayworth, Sophie Loren, Brigitte Bardot ve diğerleri öyle çok da güzel sayılmayabilirlerdi.
Fatma Girik o kadar güzel bir kadın ki, her role kusursuz yakışıyor. Güzellik bir insanı her role yakıştırır mı diyebilirsiniz? Eğer o güzelliğin hakkını yeteneğinle birleştirerek verirsen, yakışmaktan öteye bile geçer.
Sinemamızın dört yapraklı yoncasından biri olan Fatmak Girik, 200 civarında film çevirmiştir. Siyah Beyaz TRT döneminden veya özel televizyonlarda yayınlanan "Ezo Gelin", "Boş Beşik", "Kızgın Toprak", "Kuma", "Ağrı Dağı Efsanesi", "Leyla İle Mecnun", "Yılanların Öcü"  sevilen filmlerinden bazılarıdır.

"Lekeli Kadın"
"Lekeli Kadın" filmindeki güzelliği Angelina Jolie'yi kıskandıracak boyuttadır.
Kadir İnanır'la oynadığı "Kambur" ve Tarık Akan'la oynadığı "Kaçak" benim favorilerimdendir. Aslında her Fatma Girik filmi, sırf o olduğu için bile izlenebilir.
Yeşilçam dönemi bittikten sonra da epeyce dizide rol almıştır.
Fatma Girik seslendirme döneminde kendi sesiyle oynamamıştır filmlerinde ama çok güzel bir şarkı sesi vardır. Bazılarının konuşma sesi güzel olur, bazılarının şarkı sesi. Fatma Girik de şarkı sesi güzel olanlardandır.
Seks filmleri döneminde o da bir çok oyuncu gibi sahneye yönelmiştir. Çocukluğumda "Su Sızmazdı Aramızdan" isimli bir 45'liği olduğunu duymuştum ama dinlememiştim. İnternet döneminde dinleyince şok oldum sesinin güzelliği karşısında.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder