20 Mart 2014 Perşembe

Muhafazakar partiye oy vermek, transseksüelle evlenmeye benzermiş


Belediye seçimlerine az kaldı. Bütün partiler oy peşinde, iktidar olma derdinde. Yoksa gerçekten hangi sınıftan olursa olsun vatandaş umurlarında bile değil. Özellikle LGBT'ler ki bırakın onların normal hayattaki sorunlarını, oy verirken bile cinsel kimlikleri ve nüfus cüzdanları arasındaki uyumsuzluktan dolayı transseksüellere zorluk çıkarıyorlar. Seçim görevlilerinin, transların nüfus cüzdandaki kişi olduklarına inanmamalarının yarattığı rencide olma durumundan dolayı bugüne kadar oy kullanmayan translar bile var.

Ben gerçekten sol ve liberal partilerin tabanının, muhafazakar ve milliyetçi partilerin tabanından çok da farklı olduğuna inanmıyorum. Tamam bazı konularda sol partilerin özgürlükçülükleri, eşitlikçilikleri olabilir ama iş cinsel kimliğe gelince değişen bir şeyin yok. Herkesin bir ideolojisi var ama o ideolojide her şey olsa bile cinsel farklılıklar yok ne yazık ki.

Mesela sol bir sosyal medya sayfası var. İşte o sayfanın sloganlarından birine göre, malum muhafazakar partiye oy vermek, "Başka kadın yok" diyip transseksüelle evlenmeye benzermiş. Transseksüellik üzerinden resmen nefret kusuyorlar. Farkındalar mı acaba ayrımcılık yaptıklarının?

Oy veriyoruz ama gerçekten hiç de kendimiz için değil gibime geliyor. Mesela LGBT adaylar var ama LGBT politikası var mı? Tamam, partilerdeki LGBT'ler başlı başına birer LGBT politikası ama parti tüzüğünde var mı LGBT hakları?

Her şeye rağmen LGBT'lerin bir yerden başlamaları gerekiyor işe, atılmaları gerekiyor politikaya. Seçildikleri takdirde, bu katılımın partilerin politikalarını değiştirmeye de katkısının olacağına inanıyorum, en azından umut ediyorum. Ama ayrımcılık karşıtı partilerin de LGBT'leri ciddiye alıyorlarsa eğer, gerekli koruma ve güvenceyi, insanca davranılmayı ilk basamaktan son aşamaya kadar sağlamaları gerekiyor. Uzun vadeli vaadlardan önce kısa vadeli pratiklerle göstersinler biz samimiyetlerini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder