22 Mart 2014 Cumartesi

Heteroseksist erkek eşcinseller

Gay sitesinde tanışıyorlar. Başka şehirlerde yaşıyorlar. Buluşuyorlar. Sevişiyorlar. Olan da o anda oluyor. Aktif olanın penisi kırılıyor (Bu bir iddia tabi) ve aktif olan bu sebepten dolayı pasif olanı öldürüyor. Hem de başını gövdesinden ayıracak şiddette bir nefretle. Ve öldürdüğü kişinin cesedini bahçesindeki foseptik çukuruna atıyor. Öldürülen eşcinsel evli ayrıca ve ölmeden önce karısına telefon açarak "Ben öldüm" diyor. Bu olaydaki en önemli nokta, eşcinsel ilişkilerde bile erkeklikten taviz verilmemesi. Arkayı koruduğun sürece erkek sayılıyorsun. Hatta korumayanlar bile bu işi zevk için yaptıklarını söyleyip erkekliklerine toz kondurmuyorlar.

Eşcinsellerde bile dünya penisin etrafında dönüyor. Neden; heteroseksist bir toplumda ne olursan ol, heteroseksistçe yetiştirildiğin için erkeklik ve erkekliğe dair ne varsa onunla varoluyorsun ve bu değerleri korumakla yükümlü oluyorsun. Yoksa zaten erkek olmadığın sürece dışlanıyorsun, ayrımcılığa maruz kalıyorsun. Hal böyle olunca da erkek olmak, erkekliğini muhafaza etmek zorunda kalıyorsun. Ona sorsan erkektir; zevk için beraber oluyordur, kadın bulamadığı için berber oluyordur, heteroseksüel ilişkilerden sıkılmıştır, değişiklik için beraber oluyordur, vesaire, vesaire. Hep bir bahane vardır erkek erkeğe beraber olmak için ama bu kesinlikle eşcinsellik değildir, eşcinselliğe dair değildir. Oysa bir erkek eşcinsel olmasa, yukarıda saydığım gerekçeler yüzünden kendi cinsiyle değil, karşı cinsle beraber olur. Kimse kendini kandırmasın. Erkek erkeğe beraberliğin adı, hangi pozisyonda olursan olsun eşcinselliktir. Bu haberde olduğu gibi, eşcinsel olmayan biri, erkek erkeğe beraberlik için kilometrelerce yol teper mi?

Bu olaydaki ikinci önemli noktaysa, cinayetin arkasında yatan homofobi gerçeği. Bir erkek beraber olduğu erkeği öldürüyorsa, kendisi de eşcinsel olduğu içindir. Ne eşcinsel olmayan biri, bir erkekle yatağa girer, ne de eşcinselliğiyle barışık olan biri beraber olduğu kişiyi öldürür. Eşcinseller bile bu gerçeği-homofobik olanların eşcinsel olduğu gerçeğini kabul etmekte zorlanıyor ama nefret cinayetlerinin arkasında bastırılmış, kabul edilmeyen eşcinsellik ve kendi eşcinselliğinden nefret yatar. Bir insanda içselleştirilmiş homofobi olmasa, zaten beraber olduğu kişinin başını gövdesinden ayıracak bir nefretle öldürmez. Penis kırılması da ne kadar gerçek bir gerekçedir bilemeyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder