30 Mart 2014 Pazar

Eşcinselliğe bakış açısı, o ülkenin nasıl bir ülke olduğunun en önemli göstergesidir

Bugün yerel seçimler var. Vermeyeceğim dediğim halde vereceğim oyumu. Ne için, kim için; sadece ahlakçılara karşı olduğum için, tutuculuğa-muhafazakarlığa-bağnazlığa karşı olduğum için. Yoksa beni, eşitliği, özgürlüğü, kısaca demokrasiyi gerçek anlamda temsil eden bir parti olduğu için değil. İçime sinmiyor inanın. Ben, "Bu toplum daha eşcinselliğe hazır değil" diyen bir parti başkanının temsilcilerine, yerelde eşcinsellik kelimesini dile getirmeyen belediye başkanı adaylarına oy vermek hiç istemiyorum aslında. Herkesten bahsediliyor ama eşcinsellikten bahsedilmiyor. Heteroseksüeller için, heteroseksistler için cinsel yönelim her şey demek olmayabilir ama ben bu yüzden yok sayılıyorsam, benim için en önemli bir konudur. Partiler kendi çıkarını düşünmek zorunda olabilir ama iktidara gelince herkesin eşit şekilde sorumluluğunu almak zorunda olduklarından, herkesi kapsayan bir politika izlemek zorundadırlar. Peki ben yok sayarak nasıl sorumluluğumu alacaklar? Tamam LGBTİ adaylar da var ama... Bu sahi neyi değiştirir? Eşcinsellerin derdine derman olmak için mi aday yapıldı LGBTİ'ler? Evet çok olumsuz bakıyorum değil mi bu konuda ama beni inandıracak, ikna edecek bir şey göremiyorsam, göremediysem bugüne kadar...

İngiltere'de eşcinsel evlilikler gerçekleşmeye başladı. Her zaman diyorum, ben evliliğe karşıyım, heteroseksizmi çağrıştıran her şeye karşıyım ama heteroseksüellerin sahip olduğu her hakka eşcinselllerin de sahip olması gerektiğine inanıyorum. İngiltere başbakanı David Cameron diyor ki,  “Bu hafta sonu ülkemiz için önemli bir dönüm noktası. Eşcinsel evliliklerin yasallaşması nasıl bir ülke olduğumuz ile ilgili önemli bir mesaj veriyor. Bu bizim eşitlik, tolerans ve saygı gibi gurur duyduğumuz geleneksel değerlerimizi koruduğumuzu gösteriyor”.

Peki bizim başkanlarımız, başkan adaylarımız ne diyerek oy istiyorlar bizden? Onların vaadlerinden ben kendi adıma nasıl bir çıkarsama yapabilirim eşcinsel karşıtlığından başka? İngiltere eşcinsel evlilikleri yasallaştırarak nasıl bir ülke olduğunu ispat ediyor, ya biz nasıl bir ülkeyiz; insana insan olduğu için değer vermeyen, haklarını vermeyen ayrımcı ve antidemokratik bir ülkeyiz. Hep soruyorum bu soruyu; insana, her ne olursa olsun sırf insan olduğu için haklarını eşit bir şekilde teslim eden ülkeler ne kaybediyor, vermeyenler ne kazanıyor? Şimdi İngiltere eşcinsel evliliği yasallaştırınca ne kaybetti; ahlaki değerlerini mi, saygıyı-sevgiyi, eşitliği-özgürlüğü, insan haklarını-vicdanını, vesaireyi mi kaybetti? Neyi kaybetti gerçekten? Biz ne kazanıyoruz eşcinselleri yok sayarak; demokrasi mi, sevap mı, insanlık mı..? Gerçekten ne kazanıyoruz? İşte biz hayatın gerçeklerini göremeyen veya görmek istemeyen kişiler tarafından yönetiliyoruz, yönetilmek isteniyoruz, yönetilmek de istiyoruz sanırım, mecbur da bırakılıyoruz belki. Bizim en büyük sorunumuz işte bu; temsiliyet. Ne temsil etmeyi biliyoruz, ne de kimin tarafından temsil edileceğimizi. Eşit temsiliyet için de hep bahaneler yaratıyoruz. En çok da halkın hazır olmadığını iddia ediyoruz demokratik bir temsiliyet için. Oysa toplumun hazır olmaması gibi bir şey söz konusu olamaz. Hem hazır olmasa ne olacak? Birileri hazır değil diye, beni birilerinin bekletmeye ne hakkı var? Heteroseksüellik niye öncelikli olsun ki? Bu konuda gerekçe ne? Demokrasiyi belirleyen heteroseksüel cinsiyet kimliği mi? Eğer öyleyse, olmaz olsun o demokrasi. Bu ülkede halk için demokrasi adına politika yapılmıyor, sadece ideolojiler için politika yapılıyor ve ona göre demokrasi oluşturulmaya çalışılıyor. İnsan beyni negatif düşünmeye ve de bundan haz duymaya meyilliymiş ama benimkinin negatif düşünmekle alakası yok, deneysel bir şey. Yaşım 45 olmuş ve hala değişen bir şey olmadığı gibi sahip olduğumuz haklarımız birbir gasp edilmeye devam ediyor.

Evet oy verdim ama kötü gidişatta parmağım olmaması için, muhafazakarlar dışında birilerinin bir şey başarmasına kendimi dışarıda tutarak engel olmamak için. Yoksa beklentilerime cevap verileceği için değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder