23 Mart 2014 Pazar

Eşcinsel karşıtları, eşcinsellerin kendi içinde


Eşcinsel sohbet sitesi GaBiLe'nin yaptığı ankete göre, Türkiye'de LGBT'lerin %40'ı CHP'ye, % 20'si AKP'ye, % 10'u da MHP'ye oy verecekmiş. % 20'si de kararsızmış.

Bu ne demektir; % 20'si muhafazakar, % 20'si kendini bulamamış, % 10'u da milliyetçi. Bu da ne demektir; düşman, LGBT'lerin kendi içindedir. Çünkü muhafazakarlar eşcinsel karşıtıdır, hatta eşcinselliği lanetlerler. Bu da ne demektir; LGBT'ler hala kendileriyle, cinsel yönelimleriyle, cinsiyet kimlikleriyle hala barışamamışlardır, o yüzden de muhafazakarlardır.

Milliyetçiliğin de eşcinselliğe normal baktığını söyleyebilir miyiz? Eşcinsellere karşı işlenen suçları, nefret suçları kapsamına almamak için AKP ile birlikte direnen MHP değil miydi?

% 20'den fazla kararsız olanlar da neyin kararsızlığındalar acaba; 'eşcinsellik normal mi, değil mi?'nin mi?

Ben size bir şey söyleyeyim mi; ülkemizde eşcinseller, genel anlamda LGBT'ler hala eşcinselliğin normal olmadığına inanmaktadırlar ki, cinsel yönelimlerini gizli yaşıyorlar, gizlilik içersinde yaşanması gerektiğini savunuyorlar. O yüzden de politikayı kimlikleri dışında tutuyorlar, değerlendiriyorlar.

Oysa insanın kimliğinden bağımsız politika mı olur? Politika ne için yapılır; haklarımız için değil mi? Demek ki LGBT'ler cinsel yönelimlerini kendilerine bir hak olarak görmüyorlar. Yani kabaca ve kısaca, LGBT'ler de heteroseksist ki heteroseksizmin politikası doğrultusunda seçmen profili çiziyorlar.

Gerçi CHP'ye oy vermek bile bana göre eşcinsellerin haklarının peşinde olduğunun bir ifadesi değil. Eşcinsel haklarına inanmayan bir partinin eşcinselleri temsil ettiğine inanılır mı?

Anketin diğer küçük yüzdelik dilimlerininse eşcinsellikle kesinlikle alakası yok; etnisite doğrultusunda bir temsiliyetten ibaret.

Ben şuna da inanıyorum; eğer Türkiye'de eşcinseller temsil edilse, eşcinseller gene de o partiye oy vermezler. Çünkü eşcinsellerde eşcinsel olarak hayata karışma bilinci yok. Onlar sadece cinsel özgürlük istiyorlar (Gerçi ondan da çok emin değilim; seksleri geliyor ve doğalarına yeniliyorlar, sonrasında da pişman olup heteroseksistleşiyorlar). Oysa bilmiyorlar cinsel özgürlüğün de insan-eşcinsel haklarından geçtiğini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder