8 Mart 2014 Cumartesi

Bir eşcinsel, bir eşcinseli hemen tanır

Bir eşcinsel bir eşcinseli nerde olsa tanır, onun eşcinselliğini anlar.
Çünkü;
Karşıdaki de anlamıştır ve sana ilgili bir şekilde bakar. Yani bir heteroseksüel gibi bakmaz. İçselleştrilmiş homofobisi olup nefretle baksa veya bakışlarını kaçırsa da ilgili bir bakma mevcuttur. Yani onu, sana bakarken yakalayabilirsin.
Bir eşcinsel düz değildir;
At kuyruğu saçı olabilir,
Takıları olabilir,
Bakımlı olabilir,
Kibar konuşabilir...
Mutlaka heteroseksüel erkeklerin alışkanlıklarını dışında kalmış olabilir; Futbola ilgisizlik, kahvehane muhabbetlerinden uzak kalması; erkek arkadaşlarından çok kadın arkadaşlarının olması, sigara-alkol alışkanlıklarının samimiyetsizliği; eğreti durur çünkü onlarda; sarhoş olmaları bile feminendir...
Evet ne kadar maço görünseler de, maço olmaya çalışsalar da bir yumuşaklık yakalarsın mutlaka; bardağı tutuşundan, yemesine-içmesine, dans etmesine kadar; evet eşcinseller kıvırır dans ederlerken; mutlaka oryantalist bir havası vardır danslarının.
Tertipli, düzenlidirler,
Dolayısıyla takıntılıdırlar,
Renklidirler...
Erkeklik dışındaki tarzlarına mutlaka bir gerekçe sunarlar; oysa eşcinsel olmayan açıklama yapma ihtiyacı hissetmediği gibi düz yaşam tarzının dışına bile çıkmaz.
Bir de eşcinseller eşcinselliklerini bastırıp yaşamasalar bile erkeklerle ilgilenmekten kendilerini alıkoyamazlar; samimi erkek arkadaşlıklarının falan altında gizli eşcinsellik yatar.
Ha bir de feminen eşcinsellerden hoşlanmazlar; çünkü kendilerini de aynı sınıfta gördükleri için erkek eşcinsellere duyulan homofobinin lezbiyencesi gibidir bu hoşlanmama durumu. Toplumda erkek görünürler ama yatakta eşcinselden de öte transseksüeldirler. Evet, evet homofobidir bu; eşcinsellikten nefret boyutunda homofobi. Transseksüellerle beraber olan erkek geçinenlerinin homofobisiyse, eşcinselliklerinin öğrenilme korkusuna dayalı bir homofobidir. Yani, özellikle bilinçli bir eşcinselin, karşıdaki eşcinsellin eşcinselliğini yakalama, anlaması için bir çok veri vardır.
Sorumluluk sahibidir eşcinseller; heteroseküsel vurdumduymazlığı yoktur.
Evet, daha vicdanlıdırlar diyebiliriz; heteroseksüeller ava giderler, ama eşcinseller öldürmeye karşıdırlar; bu aslında eşcinselliğin transseksüellikle eş anlama gelebileceğinin de göstergesi. Evet, eşcinsellerin içinde kadınlık, kadın hassasiyeti ve hissiyatı vardır. Ruhen çift cinsiyetlilik de diyebiliriz buna. Bazılarının transseksüel, bazılarının eşcinsel kalması da sanırım özgüven seviyesiyle alakalı.
Aaa, evet, metroseksüellik de eşcinselliğin modern halidir kamuflaj sağlayan; heteroseksist bir toplumda, heteroseksüeller, kadınlar kadar bakıma ihtiyaç duymazlar.
Bir erkek, çok erkek davranmaya çabalıyorsa, erkekliği çok övüyorsa da, evliliğini, çocuğunu çok gündeme getirip heteroseksist yaşam tarzıyla kendini ispat etmeye çalışıyorsa da eşcinseldir.
Kocalarının ilgisizliğinden şikayet eden kadınlardan da anlayabilirsin erkeklerin eşcinselliğini.
Dolayısıyla karısına ilgi göstermemesinden de anlayabilirsiniz erkeklerin eşcinselliğini.
Evet eşcinsellerde bir kadın siması da vardır; eşcinselliğin protipleştirilmesinden rahatsız olan eşcinseller kudursun! Çünkü onlar da homofobiktir.
Gelişmiş toplumlarda erkeklerin dazlak olmasından, üstsüz dolaşmasından, asker botlarına düşkünlüğünden de anlayabilirsiniz eşcinselliklerini; çünkü onlarda da vardır heteroseksüelliğe bir özenti. Bu da korkuya veya nefret dayalı bir homofobi değildir. İçten içe erkekliğe bir imrenme, dolayısıyla özenmedir.
Sanatçıdırlar,
Yeteneklidirler,
Estetiğe düşkündürler,
Çeneleri laf yapar, iki kelimeyi biraraya getirebilirler; heteroseksüeller gibi kem-küm etmezler.
Ev işlerini yapmaktan gocunmazlar.
Cinsiyet ayrımcılığı yapmazlar,
Kadına daha fazla değer verirler,
Evet annelerine düşkün de olabilirler,
Hayvan severler,
Spor sevmeseler bile hep fit olma hayalleri vardır; kilo takıntıları vardır.
Daha narindirler ve fiziksel olarak ağır işleri yapamazlar.
El işi yapmayı severler; dikiş-nakış, dantel...
Dizi izlemeyi severler,
Dedikoduyu severler,
Magazini severler,
Kahramanları, gay ikonları vardır ve bu ikonları çaçaron bir şekilde savunurlar, toz kondurmazlar oınlara.
Müzik severler,
Dans etmeye bayılırlar hele,
Ezberleri daha kuvvetlidir beyinlerinin kadın tarafları daha iyi çalıştığı için.
Astrolojiye meraklıdırlar,
Matematik sevmezler,
Heteroseksist ve homofobik bir toplumda yaşadığımızdan mıdır bilinmez, utangaç, çekingen, mahçup olabilirler ama ortamını bulunca da onlar kadar yırtık olanı yoktur.
Ebeveynlerine bakarlar,
Aile bağları güçlüdür...
Para harcamayı, alış-verişi severler.
Eğlenceyi severler.
Gezmeyi-tozmayı severler.
Lüks ve marka düşkünlükleri vardır.
Eşcinseller kıldan da hoşlanmazlar.
Üst taraflarını dar giymeyi, pantolon olarak düşük beli tercih ederler.
Tırnak uzatırlar, en azından küçük parmaklarınınkini.
Evet parmak arası terliği de onlar tercih ederler.
...
Off, anlat anlat bitmiyor. Sıkıldım, karnıma ağrılar girdi anlatmaktan. Kabul etseler de etmeseler de eşcinsellerin ortak noktaları çok fazla.

Daha sonra düzeltme ve ilaveler yapacağım...
Erkeklere bir şey kalmadı diyebilirsiniz;...?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder