25 Ocak 2014 Cumartesi

Voleybolda dünyanın en büyüğü Fenerbahçe


Bugün voleybol ligimizde yılın maçı oynandı. Maçın başlarında sanki bir güvensizlik vardı Fener'e karşı Vakıf'ın maçı önde götürmesinden dolayı ama servise Kim geçince işin seyri değişti. Merve takımın yıldızı olacağının sinyallerini daha maçın başındaki muhteşem defanslarıyla vermişti. Kim'in bir smaçör değil komple bir oyuncu olduğunun altını tekrar tekrar çizmekte fayda var. Onu dünyanın en büyüğü yapan da bu özelliği zaten. Size bir şey söyleyeyim mi, şu anda ülkemizin en iyi pasörü Naz değil, Elif Öner'dir. Bu maçta bunu gösterdi. Pasörlük sadece oyuncuya top atmak değil, takımı iyi organize edebilmektir. Bahar Urcu'dan sonra bunu en iyi yapabilen Elif'tir. Bu seneki oyuncu tercihini doğru kullanan yönetime de teşekkürler; Havlickova ve Fernanda Garay... Havlickova güçlü koluna rağmen bazen istenilen verimi veremiyor smaçlarda ama o ne biçim servis atışıdır öyle! Bir pasör çaprazından beklenmeyecek defans da yapıyor ayrıca. Fernanda Garay defans olarak istenileni fazlasıyla veriyor zaten. Ama Kim resmen döktürüyor smaçlarıyla. Eda'ya ne diyebilirim ki, o bir dünya yıldızı. Takım güçlü olunca, karşı tarafın antrenörü de çaresiz kalıyor. Voleybolda başarıyı getiren tabiki de takım oyunu ama bitirişi yapan da yıldız oyunculardır.

Fenerbahçe kağıt üzerindeki gücünü bugün sahaya yansıtabildi. Mevkilerinde dünyanın en iyi oyuncuları Fenerbahçe'de çünkü. Ve üstelik ilk altı dışındaki oyuncular da as. Yabancı kontenjanından dolayı dönüşümlü oynamak zorunda kalıyorlar. Yabancı oyuncular da ülkelerinin 1 numaraları, yerli oyuncular da. Şöyle bir gerçek var zaten. Kim gibi bir oyuncun varsa, maça 2 -0 önde çıkıyorsun zaten. Bana göre Fenerbahçe bugüne kadarki en güçlü kadrosunu kurdu. Çünkü bütün smaçörler hem güçlü, hem de genç. İkinci set spikerin anlatımıyla şu şekilde bitiyor: Kurtaramıyor Gözde, ve seti bitiriyor Fenerbahçe!

Ben gene de Fenerbahçe'nin tam kapasite oynadığına inanmıyorum ama Fenerbahçe'de o kadar çok yıldız var ki, biri dursa diğerleri oynuyor. Fenerbahçe iyi servis attı, çok iyi defans yaptı ve smaçörler topları öldürmesini bildi. Vakıfbank'ın 73 haftalık yenilmezlik rekorunu sonlandırarak daha anlamlı bir rekor kırmış oldu gücünü göstererek. Eda'nın da dediği gibi yense de yenilse de Fenerbahçe camiası oyuncusuyla, seyircisiyle bir ailedir.

Neye yanıyorum biliyor musunuz? Bir ülkeden en fazla üç takımın katılmasından dolayı CEV'in Fenerbahçe'yi bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne çağırmamasına. Oysa Fenerbahçe kadrosuyla Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı fazlasıyla hak ediyordu. Ne tuhaftır ki, Fenerbahçe Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni şampiyon bitiriyor ama kendi ülkesinde final oynamadı-ilk ikide yer almadı diye Şampiyonlar Ligi'ne davet edilmiyor. Kaybeden Fenerbahçe'den çok CEV. Daha renkli bir lig olmaz mıydı Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde oynasaydı? Tek dileğim Fenerbahçe'nin bu kadroyu koruyup, önümüzdeki yıl ikinci kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder