26 Ocak 2014 Pazar

Nadal sadece bir tenisçi değil, haksızlık etmeyelim


Bazen insanların kendilerine yeni bir yıldız bulunca eskilerini gözden çıkarmalarına sinir oluyorum. Nadal sakatlığı dolayısıyla soyunma odasına gidince, maçı soğutmak-rakibini yavaşlatmak için gittiğini düşünüp yuhalayarak tepki göstermiş seyirciler. Bu da Nadal'ın üzülmesine, dolayısıyla ağlamasına sebep olmuş. İzlemek için para veriyorsunuz ve istediğiniz sporcuyu destekleyebilirsiniz ama önyargıların kurbanı olup da laf olsun diye anlayıp-dinlemeden eleştiride ve haksız tepkide bulunulmamalı.

Evet spor dünyasından bir çok başarılı sporcu geçiyor ama bazıları teknikleri dışında bir bütün olarak gerçekten yıldız ışığı taşıyorlar ve farklı enerjileriyle insanları kendilerine çekiyorlar, hayranlıklarını kazanıyorlar ve kendilerini izlettirerek onları mutlu ediyorlar. Tamam yıldızlar kendileri de her anlamda tatmin oluyorlar ama yıldız olmak seyirci olmakla kıyaslanamayacak kadar zor bir şeydir.

Şu anda kadın tenisçiler konumuz değil ve onlar her halükarda zaten ilgi görüyorlar ama ben çocukluğumdan beri takip ettiğim tenisçilerden erkek olarak Nadal ve Djokovic kadar ışığı güçlü yıldız görmedim. Tamam günümüzden Federer falan da çok beğeniliyor ama diğer ikisiyle kıyaslanamayacak kadar sönük. Olaya sadece teknik açıdan bakarsak Nadal veya Djokovic'in diğerlerinden farkı olmayabilir ama tenis biraz estetik bir spor, yani tam seyirlik bir spor olduğu için yıldızları da önem arzediyor haliyle. O yüzden Nadal'a haksızlık edilmiş bence. Nadal'dan çok güçlü tenisçiler olmuştur, olacaktır da ama Nadal gibi olmayacaktır hiçbir zaman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder