12 Ocak 2014 Pazar

Çocuk oyuncak bebek oynar, çocuk doğurmaz

12-13 yaşında kız çocukları evlendiriliyor. Hiç onlara sorulmuyor. Zaten onlar böyle bir soruyu anlayacak yaştalar mı?

Sanki onlar erkeklere hizmet için yaratılmışlar. Erkeklere hizmet etmek dışında bir değerleri yok. Var mı? Belki yaşlandığında anne statüsünden dolayı biraz saygı kazanıyor. Çünkü o yaşta kadınlığı bitiyor. Bir de azıcık değerleri, erkeklere erkek çocuk verdikleri zaman oluyor.

Doğu'da bir kız çocuğunun daha hayatı sona ermiş. Nasıl sona erdiği meçhul. Ailesinin dediğine göre iki çocuğunu düşürdükten sonra bunalıma girip intihar etmiş. Bir çocuk, çocuk sahibi olmanın ne demek olduğunu bilebilir mi? Çocuk sahibi olamadığı için intihar eder mi? Çocukluğunu yaşayamadan kadınlığa geçer mi bir insan? Eğer intihar ettiyse bile, çocukluğuna ters olan evlilik, çocuk yapmak gibi yükü kaldıramadığı içindir. Çocuk bebek oynar, çocuk doğurmaz çünkü.

Dedim ya, kadının bu toplumda, erkek egemen toplumlarda bir değeri yok. Bir eşya onlar! Ailesinin çocuğun yaşının küçük olmadığını savunuyor. Nüfusa geç kaydedilmiş. Bu bile kadının, hatta heteroseksizme hizmet etmesi dışında insanın bile bir değerinin olmadığının göstergesi değil mi?

Siyasiler birbiriyle savaş halindeler iktidar için, kendi ideolojileri, kendi değerleri için. Hatta heteroseksizmi hangimiz daha iyi uygulayabiliriz yarışındalar. İnsanlık için yönetim isteyen yok. İstenseydi kadınlar ve diğer ötekileştirilenlerin insanca yaşamaları için bir şeyler yapılırdı. Tabi söze olanından değil, gerçeğinden.

Eğer bir kültür, insana hak ettiği değeri, yaşama hakkını vermiyorsa, o kültürün savunulacak bir tarafı olamaz. Pardon kültürler de heteroseksizme hizmet ediyordu değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder