16 Ocak 2014 Perşembe

Bülent Ersoy'dan Osmanlı tokadı!


Bülent Ersoy gündemden düşmüyor. Belki de şöhret olmanın gerekliliğidir. Her yaptığıyla olay oluyor, yaptıklarını olay olmak için yapıyor da olabilir. Çünkü devir raiting devri. Ne kadar raiting yaparsan, o kadar varsın demektir sanatın görsel şova dönüştüğü piyasada. İşin ilginç tarafı da transfobik ve homofobik dünyada ötekileştirilen farklılıkların şov dünyasında ilgi görmesi. Bunun nedeni, içimizdeki duygulara hitap etmesi olmasın bu tür farklılıkların. Benim, mesela sırf farklı diye, bana hitap etmeyen bir şey ilgimi çekmez; Ya boş insan olmak gerekir zamanının hiç değeri olmadığı, ya da dediğim gibi kendinden bir parça taşımasıdır ilgini çeken olayın. Ne yaman çelişki; Ben bildim bileli hem transfobik ve homofobiğizdir, hem de bu tür sanatçılar bu piyasanın zirvesindedir.

Sanatçılar şöhretleri para edinceye kadar ilgilenilmek isterler, işlerine gelmeyince de ilgiden rahatsız olup özel hayatlarına müdahale edildiğini iddia ederler. Yani tanınmadan önce hayranlarının olmasını isterler, ama sonra "fotoğraflarımızı çekiyorlar" falan diye hayranlarını döverler. Tıpkı Bülent Ersoy'un "fotoğrafımı çekiyor" diye genç bir hayranını tokatlaması gibi. E bu tepki çok normal. Sanatçılar da sanat yönleri dışında normal birer insandır. İşlerine gelmeyince öfkelenip sinirlenebilirler ve de dövebilirler. Hatta güçlerini kullanarak, güç yeterliliği yaptığı insanları susturabilirler. Çünkü artık isimleri vardır ve gerçek karakterlerini gösterme zamanı gelmiştir. En başta rol yapmışlardır etraflarına gülücükler dağıtarak, bizler de onları gereğinden fazla yüceltmişizdir. Lütfen gerçek sanatçılar üzerlerine alınmasınlar.

Buradan bir neticeye varmak değil amacım. Sadece bir olayın bende uyandırdığı duyguları paylaştım. Ne bileyim, sanatçının örnek olması gerektiğine falan hiç inanmam ama karşısındakinin kişisel haklarına saygı duymalı diye düşünüyorum. Çünkü saygı, saygılı biçimde konuşmakla olmaz, onu davranış olarak da hayata geçirmek gerekir. Haa, dayak yiyen bu çocuğunki bir iddia olabilir ama benimki de bir düşünce zaten özgürlük adına kullandığım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder