4 Aralık 2013 Çarşamba

Eşcinsel cinayetlerinin nefret suçları kapsamında değerlendirilmemesi insanlığın en büyük ayıbıdır

Hatay-İskenderun'da öldürülen eşcinselin katilleri suçlarını itiraf etmişler ama parası için öldürdüklerini söylemişler. Parası için öldürdüyseniz, parası çoksa niye cinayete ihtiyaç duydunuz, parası yoksa parası için öldürdüğünüz bir çelişki değil mi? Yani erkekliklerine laf gelmemesi için bahaneden başka bir şey değil.

Aslında böyle bir yalana da ihtiyaçları yoktu. Sanırım katiller Suriyeli oldukları için, tahrik unsuru gerekçesiyle eşcinsel cinayetlerine indirim yapıldığını bilmiyorlar. "Arkadan ilişki istedi, biz de gururumuza yediremedik, o yüzden kendimizi kaybettik ve öldürdük diyebilirlerdi" bu topraklarda alışılagelmiş savunu örneğine uygun olarak.

Bu ülkede eşcinsel cinayetlerinin üzeri sadece katiller tarafından değil, eşcinsel yakınları tarafından, devlet ve birimleri tarafından da kapatılmaya çalışılıyor, görmezlikten geliniyor. Çünkü yok sayılan eşcinsel kesimin, değerlendirilecek yasası yok ve yargı da heteroseksist bir ülkede erkek egemen değerlere göre değerlendirmeyi gözardı etmiyor, hatta işine geliyor. En fazla normal bir cinayet gibi değerlendiriliyor ve en yüksek seviyeden indirim uygulanıyor. Yani nefret suçları kapsamında değerlendirilip, gelişmiş demokrasilerdeki gibi ağırlaştırılmış hapis ezası verilmiyor.

Konuyla ilgili haberde (Kaos Gay Lezbiyen Derneği hariç) eşcinselliğe değinilmiyor. Aile yakınlarından biri kameralara konuşmuş ve cinayetin sebebiyle ilgili bir açıklama yapmıyor o da. Çünkü herkes eşcinselliğin ayıp bir şeymiş gibi utanılması, dolayısıyla dile getirilmemesi gerektiğine inanıyor. İnsanların hakları konusunda bir talebi olmayınca da, heteroseksist devletin, polisinin, yargısının, vatandaşının işine gelecektir tabi suskunluk. Eşcinsellerimiz yaşarken kendileri bile haklarının takipçisi değilken, öldükten sonra heteroseksist çevre niye takipçisi olsun ki. Eşcinseller öldürüldüğüyle kalıyor bu ülkede.

Eşcinsel cinayetlerinin nefret suçları kapsamında değerlendirilmemesi insanlığın en büyük ayıbıdır. Çünkü eşcinseller doğal yapılarından dolayı öldürülüyorlar. Üstelik hiç kimseye bir şey yapmadıkları halde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder