3 Aralık 2013 Salı

Türkiye'nin eşcinsellere, transseksüellere karşı işlenen nefret suçları haritası

Transseksüellere, eşcinsellere karşı işlenen nefret suçları duyarsız olan herkesin eseridir

Türkiye'nin eşcinsellere, transseksüellere karşı işlenen nefret suçları haritası (Şekilde görüldüğü üzere)

Bir transseksüele sırf cinsiyet kimliğinden dolayı nefretle saldıran, sonra da hiçbir şey olmamış gibi kanlı ellerini yıkayıp çekip giden bir zihniyet, içinde yaşanılan kültürün vicdan seviyesinin, insanlık seviyesinin, hak-hukuk seviyesinin, daha bir çok şeyin çok net bir tablosudur. Kimse de bana bu durumun münferit bir olay olduğunu, hasta ruhlu insanların psikopatlıklarının kaçınılmaz vukuatı olduğunu söyleyemez. Eğer bu durum gerçekten münferit bir olay olarak düşünülüyorsa, bütün insanlar en istenmedik, en öteki kesim olarak LGBT'leri, yani eşcinselleri, transseksüelleri işaret ediyorsa, herkes ne zaman nerde patlayacağı belli olmayan birer potansiyel psikopat, nefret zanlısı sayılmaz mı?

Translara yapılan saldırılar bir nefrettir ve bu nefretin sorumlusu sadece acizliğini ötekilerin üzerinde tatmin etmeye çalışan psikopatlar değil, vatandaşından devletine kadar "bana ne?" duyarsızlığına sahip herkestir. Bir vatandaş olarak "eşcinsel komşu istemiyorum" diyorsan, "eşcinsellik hastalıktır, ahlaksızlıktır, sapıklıktır" diyorsan, her nefret cinayetinde, her nefret saldırısında senin de parmağın var demektir.

Hatta nefret saldırılarını kendi başlarına gelinceye kadara umursamayan tüm LGBT'lerin bile payı vardır bu suçlarda. LGBT'lere karşı işlenen suçlar kaç LGBT'nin umrunda oluyor? Daha biz LGBT'ler olarak birbirimizi sevmeyi bile öğrenemedik.

Devlet güvenlik sistemini, anayasasını bütün vatandaşlarını ayrım yapmadan koruyacak şekilde düzenlemiyorsa, bunda en çok devletin suçu vardır. Sen herkese eşit bir şekilde adalet sağlamayacaksan, iktidar olmanın ne anlamı var, orada ne işin var?

Bakınız, sadece devlet sorumsuz davranmıyor eşcinsellere, transseksüellere karşı. Devletten aldıkları cesaretle polisinden yargısına kadar devletin her birimi sorumsuz davrandığı gibi, LGBT'lete karşı işlenen nefret saldırı ve cinayetlerini olumlar nitelikte tavır takınıyor. Kimse bana polisin heteroseksüellere gösterdiği hassasiyeti, LGBT'lere gösterdiğini söyleyemez. Kimse bana yargının da LGBT'lere önyargısız yaklaştığını söyleyemez.

Eğer gerçekten devlet ve birimleri LGBT'lere eşit davrandığını iddia ediyorsa, toplumda da böyle bir düşünce varsa, o zaman homofobiye, transfobiye maruz kalan herkes yalan söylüyor. Ama aynı süreci ve mağduriyeti bir eşcinsel olarak ben de yaşadığım için, benim bu konuda, yani LGBT'lere karşı ayrımcı davranıldığı konusunda kendime olan inancım sonsuz.

Yani demem, eşcinsellere, transseksüellere yapılan nefret saldırı ve cinayetlerinin sorumlusu, bu kesime duyarsız olan herkestir. Polis ilgilenmiyor, yargı ilgilenmiyor, vatandaşı sırtını dönüyor, devleti "ahlaksız" diyor... Hal böyle olunca arızalı insanlar tabi ki de nefretlerini kusacaktır. Sonuçta eşcinsellere, transseksüellere kitlesel bir nefret var ve psikopatlar bu nefretin eylemsel oldukları için sadece görünen ucu, psikopatları suça cesaret vererek teşvik eden nefretin kaynağının tepe noktası. Kaynak ne mi? Heteroseksist olan herkes, her şey.

Eğer gerçekten devlet ve birimleri LGBT'lere eşit davrandığını iddia ediyorsa, toplumda da böyle bir düşünce varsa, o zaman homofobiye, transfobiye maruz kalan herkes yalan söylüyor. Ama aynı süreci ve mağduriyeti bir eşcinsel olarak ben de yaşadığım için, benim bu konuda, yani LGBT'lere karşı ayrımcı davranıldığı konusunda kendime olan inancım sonsuz.

Yani demem, eşcinsellere, transseksüellere yapılan nefret saldırı ve cinayetlerinin sorumlusu, bu kesime duyarsız olan herkestir. Polis ilgilenmiyor, yargı ilgilenmiyor, vatandaşı sırtını dönüyor, devleti "ahlaksız" diyor... Hal böyle olunca arızalı insanlar tabi ki de nefretlerini kusacaktır. Sonuçta eşcinsellere, transseksüellere kitlesel bir nefret var ve psikopatlar bu nefretin eylemsel oldukları için sadece görünen ucu, psikopatları suça cesaret vererek teşvik eden nefretin kaynağının tepe noktası. kaynak ne mi? Heteroseksist olan herkes, her şey.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder