15 Kasım 2013 Cuma

Beş yılda 1734 trans birey öldürüldü


Dünyada kaç kişinin umrundadır transseksüellerin öldürülmesi? Bence hiç kişinin! Umurlarında olsaydı, bir insanın sırf trans cinsiyet kimliğinden dolayı öldürülmesinin önüne geçilmesi için bir şey yapılmaz mıydı? Devletlerin, özellikle muhafazakar iktidarların trans cinsiyetleri, nefret cinayetlerine karşı yasal olarak korumaması, transseksüellere karşı işlenen suçlara cesaret veriyor.

Kırmızı Şemsiye Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Transgender Europe Eşbaşkanı Kemal Ördek'in Binet'e verdiği bilgiye göre, Türkiye'de öldürülen transseksüellerin tamamına yakını seks işçisiymiş. "Onlar da seks işçisi olmayıversin" diyebilirsiniz. Sanki aş var, iş var, eş var da, transseksüeller keyfinden seks işçiliği yapıyor. Yaşama hakları ellerinden alındığı ve çaresizlikten yaşamak için risk alarak seks işçiliği yapmak zorunda kalıyorlar. Keyfine seks yapılır ama işçiliği o kadar kolay değildir.

Avrupa ülkelerinde en yüksek trans birey nefret cinayeti Türkiye'de. Neden acaba? "Ne olursan ol, gel" deriz ama transseksüel olunca kabul edemeyiz. Neden, çünkü çok inandığımız, güvendiğimiz din kabul etmez transseksüelleri. Övüne övüne bitiremediğimiz geleneksel yapımız, aile yapımız kaldıramaz transseksüelliği. Ahlakçıyızdır ama sadece cinsellik konusunda. Demokrasi, insan hakları sadece heteroseksist değerleri taşıyanlar içindir. Diğerleri öteki, lanetlenmiş, ahlaksız, günahkardır... Adına da insanlık deniyor bu ayrımcılığın.

Bakınız, transseksüeller kendi kendilerine infilak etmiyorlar. Onların geldiği nokta, tamamen içinde yaşanılan erkek egemen kültürden kaynaklanmaktadır. Onları da insan yerine koyun, sosyoekonomilerini ve can güvenliklerini HERKES KADAR sağlayın, bakalım nefret cinayetleri olacak mı? Ekstradan bir şey istemiyor transseksüeller, sadece eşitlik istiyorlar.

Not: 1 Ocak 2008 – 31 Ekim 2013 arasında dünyada 60 ülkede toplan 1374 trans birey nefret cinayetleri nedeniyle hayatını kaybetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder