6 Kasım 2013 Çarşamba

Ahlak bekçiliğinin sebebi, kendine güvenemeyen erkekliktir


Ahlak bekçiliği penissel bir durumdur

Cinsel ahlakçılık niye kadınlar üzerinden var? Çünkü mükemmel erkek olmadığı, mükemmel erkeklik olamayacağı için. Kadın gözünü sadece evleneceği erkekle açsın ve kapatsın ki, erkekler ve erkeklik mağdur olmasın. Çünkü kadın kocası olacak erkekten başka erkekle beraber olursa, erkekleri birbiriyle kıyaslama imkanı yakalayacak. Aklı olan kadın da daha iyisini bulursa eğer, "ben niye katlanayım buna" diyecek.

Düşünün, eğer cinsellik ahklaksızlıksa, erkeklerin evlenmeden önce cinsellik yaşamasına niye bu kadar toleranslı olunuyor? Ahlak bahanesi, amaç kadına göz açtırmamak. Erkektir yapar gözüyle bakılıyor ama kadın namussuz ilan ediliyor.

Her şey erkeklik kompleksiyle, erkeklerin kendilerine güvenememesiyle alakalı. Erkeklerde hep karşısındakini memnun edip-etmeme kaygısı ve de diğer erkeklerle kendini kıyaslama durumu vardır. "Ya benden daha iyisi varsa, ya beni aldatırsa" korkusu. Bu özgüvensizlik yaratıyor işte ahlakçılığı.

Oysa erkek mükemmel olmadığını anlasa, kimseye güçlü görünme derdi olmayacak, ahlak polisliği yapmayacak, erkeklik gururu adına elini kana bulamayacak. Kadınlar üzerindeki ahlak baskısı, erkeklerin kendilerini mükemmel ve güçlü olmadıklarını kabul ettikleri zaman kalkacaktır ortadan. Omuzlarındaki lüzumsuz ahlak, namus ve erkeklik yükü kalkınca da hem kendileri rahatlayacak, hem de kadınlar. Bu sayede kendileriyle daha barışık olacaklar, kendilerini olduğu gibi kabul edip abartmayacaklar ve kapasiteleri kadar erkeklik yapınca da kendilerine güven problemi kalmayacaktır.

Gerçekten erkeklerin kafalarına taktığı yegane şey erkeklikleri. Hatta bunu santime bile vuruyorlar. Kızlı erkekli evlere baskın falan bu yüzden. Yoksa insanın kendi dışındakilere bekçilik yapmak kadar gereksiz bir şey olabilir mi? Hadi kızlı-erkekli öğrenci evlerinde yapılanlar kötü bir şey olsa anlayacağım da, sevişmekten kim ölmüş? Pardon erkeklik ölüyor değil mi? Çünkü mükemmel olmayan erkekliğin iktidarda kalabilmesi için kıyaslanmaması gerekir.

Offf... Artık kadınlar işlevden çok boyutuyla ilgilendiklerini de itiraf ettiler. Evlilik artık promosyonlarla veya ahlak bekçiliğiyle mümkün olabilir bundan sonra. Abarttığım veya saçmaladığım zannedilebilir ama hangi erkeğin aklına erkeklik denilince penisi gelmez. Erkeklerin tek hatası da işte bu. Mükemmel erkekliğin peniste değil kafada olduğunu düşünememeleri. Kızlı-erkekli evlere baskın zihniyetinin de akıl ve mantıkla alakası olabilir mi? Tamamen penissel bir durum! Çünkü erkeklik penise indirgenince, akıl ve mantık da devre dışı kalıyor, tutarlı davranılamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder