16 Mart 2013 Cumartesi

Seks işçiliğini yasaklamak yerine çalışma koşulları iyileştirilmeli

Şefkat Derneği, kadınların, kölelik olarak gördüğü seks işçiliğinden kurtarılması için, Devlet'ten genelevlerin kapatılmasını istemiş, empati kurulabilmesi için de, kadınlar için erkeklerin çalıştığı genelevlerin açılması talebinde bulunmuştu. Bu teklife Devlet'ten önce erkek seks işçiliğinin kuralları ve koşullarını öğrenmek amacıyla 2000'in üzerinde erkekten cevap gelmiş.

Önce seks işçiliği konusundaki düşüncelerimi açıklayayım. Ben seks işçilerinin, seks işçiliğini yasaklattırarak kurtarılması gerektiğine inanmıyorum. Seks temel bir ihtiyaç değil mi? Nasıl olsa yapılmayacak mı? Para kazanmak da normal olduğuna göre. İnsanın hangi organını çalıştırdığının ne sakıncası olabilir ki? Bir şey yanlış ve kötüyse, paralısı da kötüdür, parasızı da. Alan memnun, satan memnunsa başkaları ne kadar engelleyebilir ki bu durumu?

Seks işçiliği yasaklanmak yerine, çalışma koşulları iyileştirilebilir diye düşünüyorum. Seks işçilerinin güvenlikleri ve gelecek garantileri sağlanmalı en önemlisi. Tabi böyle bir güzellik yapılırsa, herkes seks işçiliğine özenebilir ve ahlak elden gider değil mi? Seks hayatın bir gerçeği olmasına rağmen mümkün olduğu kadar kötü koşullarda ve ahlakçılık dahilinde gerçekleştirilsin ki, insanların kumandası heteroseksist iktidarların elinde olsun.

Bakın genelevlerde çalışacak gönüllü erkekler de mevcutmuş. Yalnız ekonomik ve sosyal güvence istiyorlar. Ekonomik durumu iyi olmayıp da seks işçiliği yapmak isteyen erkekler de vardır ama daha çok hem zevk, hem ticaret amacıyla bu işi yapmak istediklerine inanıyorum ben. Erkek egemen bir dünyada yaşamıyor olsaydık, gönüllü seks işçiliği yapmak isteyen erkekler olur muydu acaba? Çünkü erkeğin cinselliğini yaşamasıyla namusuna bir şey olmuyor ki.

Peki erkeklerin çalışacağı bu kadın genelevlerine hangi kadınlar gidecek acaba? Kaç kadın cesaret eder de gidebilir? Ancak ekonomik ve sosyal özgürlüğü olan kadınlar deneyebilir ama sürekli müşterisi olurlar mı bu evlerin? Çünkü kadınlar seks özgürlüklerini erkekler kadar kazanmadıktan sonra her halükarda gene namussuz gözüyle bakılmayacak mı onlara? Hem kadınlar bu kadar açık özgürlüğe ne kadar hazırlar? "Nereye gidiyorsun? Bu gece geneleve uğrayıp biraz keyif yapacağım." Böyle bir "muhabbet" olabilir mi kadınlar arasında?

Dünya erkek egemence döndüğü sürece, erkeklikle sidik yarıştırmak, gene kadınların aleyhine olacaktır. Çünkü erkeklik dediğimiz şey değil mi canımızı yakan ve karşı çıktığımız? Karşı çıktığımız şeyi yaparak eşitlik sağlanabilir mi? Kadınların eşitliği yakalayamamasının sebebi de heteroseksistçe düşünmelerinden değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder