17 Aralık 2012 Pazartesi

Transseksüel Cinayetlerinde Asıl Katil Kim?

Son öldürülen transseksüelin katil zanlısı yakalanmış. Yakalanınca kendini nasıl savunduğunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok sanırım. Bahaneler gırla gene. Bu beyefendi evine gidiyormuş. Travesti zorla bunun arabasına binmiş. Sonra arabasından atmış. Travesti buna hakaret edince de ruhsatsız silahıyla havaya üç kez ateş etmiş. Sonra da denize atmış silahı. Olaya yerine dönünce de yakalanmış.

Niye dönüyorsun ki olay yerine. Bütün katillerin içgüdüsel olmazsa olmaz davranışı mı bu? Ya da suçsuz, masum bir insanı öldürmenin vicdani rahatsızlığının kontrol dışılığı mı? Yoksa ben kendimi korumak için birini öldüreceğim ve sonra da olay yerine geri döneceğim. Bunun zavallılıktan başka bir açıklaması olabilir mi? Haklıysam gider teslim olurum.

Sorularla konuya yaklaşmaya çalışacağım;

Neden ölenler hep eşcinseller, travestiler oluyor da, öldürenler kendini heteroseksüel sınıfında sayanlardan çıkıyor?

Çünkü LGBT'ler heteroseksist bir dünyada en öteki konumunda bulunan kurbanlar, hatta daha ötesi en nefret edilen ve bir hiç olarak görülen, varlıklarıyla yokluklarının aynı anlama geldiği bir kesim. Düşünüyorlar ki, biz bunları öldürürsek birer pislik oldukları için hiç kimsenin umurunda olmazlar. Ayrıca o kadar çok örneği de var ki Devlet'in eşcinselleri tahrik unsuru olarak gördüğü, hafifletici sebep bahanesiyle katillerin cezalarında indirim uyguladığı.

Öyleyse asıl katilin Devlet olduğunu söyleyebilir miyiz yasalarıyla, kurumlarıyla?

Tabiki de. Çünkü en başta eşcinselleri yok saymak ve yok edilmeleri için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor Devlet. Yasalar da tanımlamıyor eşcinselleri, transseksüelleri. Eşcinsel, transseksüel cinayetlerini nefret cinayetleri sınıfına da almıyor dolayısıyla. Nefret cinayetleri sınıfına alsa, eşcinselliği, transseksüelliği tanımış olacak, tanımış olunca da eşcinselleri, transseksüelleri korumak zorunda kalacak. Nereden baksa iki ucu boklu değnek. O yüzden ağzına bile almıyor Devlet eşcinsellik konusunu.

Peki kendilerini erkek, heteroseksüel olarak tanıyan bu katil kişilerin transseksüellerle, eşcinsellerle ne işi olabilir? Gerçekten inanıyor musunuz eşcinsellerin, transseksüellerin askıntılık yaptıklarına? Yapsalar bile bunun karşılığı öldürmek mi olmalıdır? Asılma hakkı sadece erkekliğe mahsus bir özellik midir? Cinsel ihtiyacı gidermek sadece erkeklerin hakkı mıdır? Teklifte bulunulsa bile teşekkür edip geri çevirme kibarlığı neden yoktur bu erkek milletinde?

O zaman cevabını vereyim hemen. Bu erkek geçinen kesim var ya, gizli birer eşcinsel. Kendi gerçekleriyle barışamıyorlar ve hava kararınca eşcinselliklerini tatmin etmek için eşcinsel, transseksüel turuna çıkıyorlar. En çok da penisini kestirmemiş transseksüelleri, travestileri tercih ediyorlar direkt kendi cinslerine yaklaşamadıkları için. Amaç karşı cinsle-kadınla cinsellik olsa, ne işiniz var travestilerin yanında? Bir de bahaneleri var ya "Ben onları kadın zannetmiştim!" diye. Çok bayatladı artık bu numaralar ama yasalar LGBT'leri korumadığı sürece bu numaralar işe yaramaya devam edecektir. Çünkü eşcinsellik kabul edilmediği sürece bu numaralara inanmaya hazır bir dünya var. Yani gerçekler biliniyor ama görmezlikten geliniyor.

Nereden mi biliyorum bütün bunları travesti konumunda bir eşcinsel olmadığım halde. Çünkü ben travesti gibi olmasamda yapım itibariyle yumuşak bir insanım. Giyimim-kuşamım kadın gibi olmasa da görüntüm, hal ve tavırlarım çok kibar. Bu da karşıya tehlikeli olmadığıma dair bir sinyal, hatta güven veriyor. Ve bana erkek olarak gelenler eşcinsel olarak geri dönüyorlar. Zaten eşcinseller de, eşcinselliklerini tescilliyorlar. Konuyu şuraya getireceğim. Her transseksüele, eşcinsele gelen-giden eşcinseldir. "Yanıldım, işte bana teklifte bulundu, sarkıntılık yaptı, asıldı" gibi söylemlerin hepsi hikaye. Bizim kimimiz var da kendini erkek zannedenlere asılıp onları rahatsız edelim. Eğer o kadar güvenecek dağımız olsaydı, ölmezdik, bir kere de öldürürdük değil mi?

Devlet eşcinselleri, transseksüelleri tanımayarak, tanımlamayarak, korumayarak zemin hazırlıyor, homofobikler de aynada görmek istemedikleri kendileri yerine, açık eşcinselleri, transseksüelleri öldürüyor kısaca. Soru ve cevaplar tek cümlede anlayacağınız üzere aslında.

Devlet dediğimiz de apayrı bir varlık değil. Hepimiz dahiliz içine. Eşcinseller bile. Çünkü açılmayan her eşcinsel Devlet'i, Devlet'in homofobik politikasını desteklemese bile destekliyor konumundadır. Devlet'in başındakiler de, katiller de bunu böyle algılayacaklardır, bundan cesaret alacaklardır. Suçlu hepimiziz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder