18 Aralık 2012 Salı

Eşcinseller Na Zaman Alınır?

Tabi bu eşcinseline göre değişir ama eşcinsellik hala normal karşılanmadığı için eşcinseller genellikle gizli oldukları için, en çok eşcinselliklerinin ortaya çıkarılmasından ve de eşcinsellikle ilgili alaylardan-dalga geçilmelerden alınır. Yalnız eşcinsellerin kişisel anlamdaki alınmalardan bahsetmiyorum burada. Homofobik toplumun eşcinselliğe ayrımcı bakışıyla ilgili olanından bahsediyorum. Ama benim asıl bahsetmek istediğim bu tarz eşcinseller ve bu tür alınmalar da değil. Bilinçli duyarlı eşcinsellerin insan haklarına dair alınganlığı.

Konu ner'den mi aklıma geldi? Anlatmak istediğim konuya benzer açıklamaları Hollywood dünyası ünlülerinden sıkça duyuyoruz. Bundan önce mesela George Clooney'den gelmişti. En son da Matt Damon'dan geldi. Çocukluk arkadaşı olan Matt Damon ve Ben Affleck arasında eşcinsel ilişki olduğu iddia ediliyormuş. Matt Damon da eşcinsel dostlarını rencide etmemek için bu konuda açıklama yapmak istememiş.

Bu sözlerden insanın aklına direkt bu söylentilerin yalan olduğu ve Matt Damon'ın da eşcinsellerin yanında durmak adına "Eşcinsel değilim." demek istediği akıllara geliyor. Eşcinsel olmadığı, olmadıkları için "eşcinseliz" de diyemiyor-lar sanırım.

Acaba bu eşcinselleri rencide etmemek duyarlılığı samimi bir duyarlılık mı, yoksa gerçekten varolan eşcinselliklerini kamufle etmek mi? Eğer eşcinselliklerini saklamaya çalışıyorlarsa, bunu eşcinseller üzerinden gerçekleştirdikleri için biraz ayıp kaçıyor. Ama öyle değilse, yani "eşcinsel dostlar"ını eşcinselliklerini kamufle etmek için kullanmıyorlarsa, "eşcinseliz" diyiverseler ne çıkar? Nasıl olsa dedikodunuz yapılıyor, hiçbir açıklama yapmamak da şüpheleri bence dağıtmıyor. Gerçek duyarlılık eşcinsel olarak bilinmekten gocunmamaktır. Yani eşcinsel oluverseniz ne çıkar? Homofobiye mi maruz kalırsınız, kadın hayranlarınız mı azalır, sinema dünyasında iş mi bulamazsınız?

Peki siz kendi çıkarlarınızı, varoluşunuzu korumak adına eşcinselliği düşünmezseniz, maddi veya manevi bağımlılıkları olan eşcinseller ne yapsınlar? Her anlamda güvenliği daha garanti olanlar eşcinselliklerinin veya eşcinselliğin arkasında durmaz ve kapalı eşcinsellere cesaret vermek adına "açık" olmazlarsa, can derdinde, ekmek derdinde olan eşcinseller ne yapsın? Onların kapalı kalmalarına bir sebep değil midir marka olmuş insanların kapalılıkları, açık olmamaları, bahane veya gerekçelere sığınmaları?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder