23 Eylül 2011 Cuma

Meclis Kaç Yaş Altı?

T.B.M.M.'de yani Türkiye'nin milletinin temsil edildiği koskoca meclisinde, İletişim Başkanlığı'nın yasaklı kelimeler listesinde yer alan bazı kelimeler yüzünden eşcinsellerin derneklerinin sitelerine ulaşılamıyormuş. Bu iki siteye girmek isteyen vekillerin karşısına, 'sınırlı erişim', 'homosexuality' ve 'çalışmalarınız için gerekliyse form doldurun' uyarıları çıkıyormuş.

Homoseksüalite! Yani eşcinsellik. Uyarının tıp dilinde kullanılan haliyle olması bile eşcinselliğe bakış açısının ne kadar hastalıklı olduğunun açık bir göstergesi.

Meclis Sekreterliği'nin açıklamasına göre engelleme teknikmiş. Yani bazı kelimeler otomatik olarak filtreleniyormuş. Yani yasak falan yokmuş. İsteyen izin alarak o sitelere girebilirmiş.

Yasak değilse izin almaya ne gerek var? Filtreleme bir yasak sayılmaz mı? Niye heteroseksüel kelimesine filtreleme yok da eşcinselliğe dair kelimelere var? Ayrımcılığın önlenmesi için  gelişmiş demokrasilerde İlköğretim olkullarında bile Eğitim Bakanlığı'nca desteklenen kitaplarla eşcinsellik öğrencilere anlatılırken, Meclis kaç yaş altında ki eşcinselliğe dair kelimeler sakıncalı sınıfında yer alıp vekiller için dahi izne tabi oluyor? Ayrıca bu filtrelemeyi uygulayan İletişim Başkanlığı kimin kurumu, Devlet'ten bağımsız mı çalışıyor?

Yasağı koyacaksın, sonra da otomatik filtreleme diye işin içinden sıyrılacaksın. Şu anki hükümetin eşcinselliğe bakış açısı sözleri ve davranışlarıyla apaçık ortada. Bu ülkede eşcinsellere karşı hükümet tarafından ayrımcılık yapılmasıysa ayrımcılığın ne kadar büyük olduğunu, eşcinsellerin yasal olarak da yok sayıldığını gösterir. Devletin görevi herkesi, her vatandaşını korumak, temsil etmek değil midir? Sanki eşcinseller bu ülkenin vatandaşı değilmiş gibi Meclis'in internetinde bile sansürleniyorlar.

Eşcinseller bu ülkede heteroseksizmi tehdit eden bir çoğunluk da olsa, temsil edilmeyecek kadar az-bir kişi de olsa, ister sapık-ister hasta hangi gözle görülürlerse görülsünler, bu ülkenin meclisinde de, anayasasında da sansürsüz yer almak zorundadır. Bunun hiçbir alternatifi yoktur, olamaz da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder