17 Mayıs 2023 Çarşamba

15-16 Mayıs 2022 facebook notlarım

 15

Bu sistemi etrafımdaki, en yakınımdaki insanlar inşaa etti. Bazıları akıllandı, bazıları enkazın altında hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyor.

Acı çekmek nedir? Fiziksel olarak canın yanar, hayatın akışında sevdiklerini falan kaybedebilirsin... Bunlar değildir bana göre acı çekmek. Çünkü bunlar olasılık çerçevesindedir. Acı çekmek; ötekileştirilmektir, doğal yapına uygun olan olarak yaşayamamak, yaşam haklarının elinden alınması ve bütün insanlığın buna seyirci kalmasıdır.

Demokrasiye, insan haklarına karşı çıkanları kabul etmek ve bunlara saygı duymak diye bir şey olamaz!

Öldükten zaman arkamdan dini bir şey yapılmasını istemiyorum. Kuşa kurda yem olmak benim için daha kutsal!

Tarih seni alkışlayacak, hile ile iktidarda kalmaya çalışanları değil!

Hayat tecrübelerimden biri de, mutsuz insanların çok gergin, çok tepkisel ve çok anlayışsız oldukları; çok vurdum duymaz olanların da kapasitesiz!

16 Mayıs

İnsanlara tavır koymam için olumsuz davranışlarının direkt veya bana yapılmış olması şart değil; bana karşı yapılan üstü örtülü de olsa hakaretvari, aşağılayıcı, dalga geçici söylem ve davranışlarla, başkalarına yapılan olumsuz her türlü söylem ve davranış, tavır koymam için yeterlidir. Çünkü insanın olumsuz davranışlarının sebebi, karakteri ve kişiliğidir, ve başkalarına yaptığını bir gün bana da yapabilir. Dediğim gibi bana yapılan yanlışın açık veya net olması şart değil; kimin ne demek istediğini anlayacak bir kapasitem var şükür!

Hikio Mavis bardağı beğenince, açıklama gereği hissettim. Ben uzun zamandır kıyafet, mutfak veya her türlü kullanım eşyaları satın almıyorum. Kullandığım eşyaların veya kıyafetlerin tamamı bizim çöpe bırakılanlar. Temizliyorum, kullanıyorum. Bundan da ne utanıyorum, ne de bir sakınca görüyorum. Çünkü ben minimalist-az ile yetinmeye çalışan ruha sahip, kapitalizme karşı bir kişiyim ve kişiliğime ters bir hayat sürmek istemiyorum. Ölümlü dünyada lüks yaşamak gurur duyulacak değil, utanılacak bir şey... Herkesin sıfır ve pahalı bir tüketici olması, onları benden üstün kılmıyor çünkü. Benim için önemli olan erdemli bir insan olmak; eşitlikçi, özgürlükçü, adaletli, demokratik, vicdanlı, empatik-anlayışlı, hoşgörülü, vesaire...Hikio Mavis de aynı şekilde evinin eşyalarını tamamlamış, böylece hayvanlarına mama parası arttırmış. Aynı benim gibi. İnsanın yalnız olmaması, başka duyarlı ve vicdanlı insanların olması, insana bu konuda cesaret veriyor...


This is Lorin! Nora'nın kızlarından! Bana diyorlar ki, 9 yavru kediyi ne yapacaksın, sahiplendir. Sizce kolay bir şey mi bu? O içine çekmiş benim kokumu ve bana guveniyor, beni görünce kucağıma gelmek istiyor... Kolay mı bunları bırakmak? #cat #kedi

Twitter'da paylaşımlarda görüldüğü üzere, sandıkta sayılan oylar bilgisayar ortamında Millet ittifakından Cumhur ittifakına aktarılmış. Vatandaşlara kızıyorduk ya millet akıllanmamış diye, millet akıllanmış ve CHP'ye oy vermiş ama oylar yer değiştirmiş. Ben zaten sonuçlar açıklanırken şoklardaydım. İnsanların sokağa taşan CHP iradesi, nasıl bu şekilde tam tersine yansır diye. Nitekim sandıklar açıldıktan sonra % 60 Cumhur ittifakı kazanmış gibi bir görüntü ortaya çıktı, sonra oylar % 49.5'ta sabitlendi. Bazılarının dediği gibi muhafazakar iktidar kazanmak adına çok az kalan oy oranı için sandıklara itiraz etmez miydi? Çünkü itiraz etse, bu sefer gerçekler ortaya çıkacak, oy kaydırmaları ortaya çıkacak, daha düşük oy alacaklar belki de.


Hala muhafazakar iktidarın seçimi kazandığına inanan var mı? Oooo, o kadar çok var ki!

Ben de eski milliyetçi parti nasıl % 10 barajını aştı diyordum; belgeli iddialara göre oylar kaydırılmış!

Meclis seçimi istedigimiz gibi bitmedi ama ikinci turda Erdoğan seçilemezse, milletvekili de olmadığı için dokunulmazlığı kalmayacak ve yargı yolu açılabilecekmiş!

Meclis seçimi istedigimiz gibi bitmedi ama ikinci turda Erdoğan seçilemezse, milletvekili de olmadığı için dokunulmazlığı kalmayacak ve yargı yolu açılabilecekmiş!

Bir gün mutlaka YARGILANACAK-LAR! Göreceksiniz!

YSK'ya hala güveniyor musunuz?

Erdoğu'nun OYU % 49 DEĞİLmiş!

SEÇİMLER İPTAL EDİLSİN!

İnsanlarda en çok şaşırdığım şey, iktidardan korkmaları!

"Kula kullauk edenlere yazıklar olsun!" diyordu ama rahmetli çok iktidarcıydı... Orhan Gencabay ölmüş!' Pardon ölmemiş, asparagasmış! Öldü haberini okuyunca yüreğim hiç de ağzıma gelmemişti!

Saygıyla anılmak varken bir insanın tüm yaptıklarını iktidarcı olarak yıkması ne kadar acı bir şey. Aynı şey Hülya Koçyiğit için de geçerli... Fotoğraftaki diğer kişi kadına bakış açısı sebebiyle asla saygıyla anılmayacak birisi zaten..

Orhan Gencebay ölmüş; üzüldüm mü; zerre kadar bile. Hayatımdan 22 seneyi çalanları destekleyene niye üzüleyim ayol!

Hayatımdan 22 yılı çalanları destekleyen sadece ünlülerin ölümüne değil, en yakınımdakilerin ölümüne bile üzülmeyeceğim! Ben bir eşcinselim ve eşcinselliği lanetleyenleri, sapık ilan edenleri destekleyenler de aynı zihniyettendir çünkü... Çünkü bir eşcinsel olarak bana acı çektirenler, bu destek sayesinde acı çektirdiler.

Oy kaydırmaları belgelerle ortaya çıkmasına rağmen YSK neden bir açıklama yapmıyor?

Biz seçime falan gitmedik; neyin ne olacağı belliymiş zaten; senaryo gerçekleştirilmiş!

Bir insanın(O. Gncby) ölmeden, öldü haberiyle arkasından kötü konuşulduğunu öğrenmesi nasıl bir şeydir acaba?

Deprem bölgesinden muhafazakarlara % 70 oy gelmesine vatandaşların tepkisine aynen katılıyorum!

Hiç uyuyasım yok; twitter gündemi çok heyecan veriyor. Yarın, ertesi gün, daha öbür gün çok şeylere gebe!

Beter olsunlar!

Ay çok seviyorum bu sözü!

Seçim sonucu millet hala uyuyor diye çok üzülmüş, hatta sinirden ağlamıştım. Ama millet uyanmış da, örtbas edilmeye çalışılıyormuş

M. Troller gerçekleri örtbas etmek için milletin bam teli üzerinden sosyal medyada suni gündem yaratmaya çalışıyorlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder