29 Nisan 2023 Cumartesi

28 Nisan 2023 facebook notlarım

 Ve inanç sistemi kendi dilinde olmayan kaç tane millet var acaba bu dünyada? İnsanlar dua ederken anlamını bilse ne olur yani? Mesela namaz kılarken okunan duaları kelime kelime hissederek mi okuyor insanlar? Hayır, Hatta Arapçasını bile doğru düzgün bilmiyorlar; mırıldanıp geçiyorlar. Çünkü insanlar Arapça bilmiyor ki doğru öğrensinler ve anlamını bilerek ibadet etmiş olsunlar. Sokaktan geçen insanları durdurun ve bir tane sure okumasını isteyin, bir tanesi bile acaba bir sureyi tam olarak biliyor mu; Türkçeye zaten çeviremez de... İbadetin Arapça yapılmasının sebebi, insanları din noktasından kontrol altında tutmak. Bir kere insanların % 99'u değil, tamamına yakını kutsal denilen kitabın Türkçesini bir kere olsun okumamıştır bile. Çünkü kitap okumayan bir toplum böyle şeylere kafayı yormaz. Keşke matematik, geometri gibi alanlara daha fazla önem verseydik de, birilerinin güdümünden çıkıp, bireysel olarak kararlar alan ve yaşayan insanlara dönüşseydik... Şunun da altını çizmekte fayda var; yazdıklarım öyle insanların inanç sistemini falan rencide etmek zannedilmesin; çünkü benim insanları ötekileştirmek, onlara ayrımcılık yapmak, aşağılamak gibi düşüncelerim yok... Benimki konuya pozitif bilimler çerçevesinde gerçekçi bir bakış açısı. Pozitif bilimler derken, elle tutulur, gözle görülür, deneylerle kanıtlanmış gerçeklerden bahsediyorum...

Oyum her an TİP'e kayabilir. Çünkü ömür geçip gidiyor; hep muhafazakarların gitmesi için en güçlü muhalif partiye oy vermekten veya bunun için strateji yapmak adına istemediğim partilere oy vermekten, istediğim düşünceleri oy sistemiyle bir türlü destekleyemedim. Bu benim için çok büyük bir ayıp.

Kimlere oy verdiğinizi biliyor musunuz? Tecavüz tecavüzdür, tecavüzün rızası mı olur? Rıza olursa, tecavüz sayılmaz zaten. Akıl baliğ olmayan bir çocuğun da rızası rıza sayılmaz; kandırılabilir ancak. Geleneksel aile sisteminin de çocukları bu tür yanlışlara sürüklemek için yaş büyüttükleri falan da bilinen bir gerçek. Tecavüzcüsüyle evlenmenin namus kurtardığına inanılmıyor mu toplumda? Bu toplumda sanki mal satar gibi "kız satmak" veya "bunun satımı gelmiş" gibi kadını değersizleştiren tabirler yok mu? Bakan koltuğu böyle bir zihniyet..!

Öte dünya ile iş yapan mı bizi açlık sınırından kurtaracak?

Bizi yönetenlerin zihniyetine bakıyorum da, biz şimdiye kadar eğer şeriat ülkesi olmadıysak, laiklerin dengeyi sağlamasıyla kurtarmışız ülkeyi şeriattan. Adamlar çıkarları için iktidarda kalmak adına resmen öte dünya üzerinden strateji yapıyorlar. Maşallah buna prim verecek bir kitle de mevcut. Tekrar söylüyorum; dinin akademik, bilimsel, deneysel hiçbir gerçekliği yok! Manevi olarak insanların kendilerini tatmin etmeleri en doğal hakkıdır ama "bu inanç sistemi"; insan hakları, eşitlik, demokrasi, özgürlük, adalet vesaireden daha üstün olamaz. Olursa bu dünyada insanca yaşayamayız; sen kadın diye ikinci sınıf muamelesi görürsün, öteki eşcinsel diye linç edilir, beriki ahlaksız diye dövülür, ötekisi hak ediyor diye başına gelenlere sessiz kalınır vesaire... Herkes istediğine inansın ama ülke yönetmek belli bir eğitim seviyesi ve geniş bir bakış açısı gerektirir... Bana göre de lise mezunu olmayanın oy verme hakkı olmamalı, bir üniversite bitirenin 1 oy hakkı, 5 üniversite bitirenin de 5 oy hakkı olmalı. Ülkeyi yönetmeye aday olanların da en üst seviyeden demokrasi sınavından geçmesi ve bunu da yedek yönetici olarak en az 5-10 yıl stajını görmesi ve göstermesi gerekir. Sanırım en önce demokrasi ve insan hakları üniversiteleri açmak gerekiyor.

İktidardakilerin kaygısı seçimi kaybetmek değil; yargılanmak! Zaten kaybedecekler; tutuşmaya başladılar bile!

Herkes bu dünyada yargılanmalı; özellikle hak yiyenler; o zaman dünyada insan kalmaz değil mi? KALMASIN!

Matematik ile gelişmişlik paraleldir! Okullarda öğrencilerimizin zorlandıkları için en sevmedikleri ders hangisidr? MATEMATİK! Özellikle 60'lar ve 2000'lerde İmam Hatiplere daha çok önem verilmiştir... Ve bu süreçlerde sosyo ekonomik ve demokrasi olarak da geriye gitmişizdir..!

Bir çocuğum olsaydı, ona asla din ve tanrı kavramlarından bahsetmezdim. Bilimsel bilgilerle donatıldıktan 20 yaşından sonra eğer böyle bir şeye ihtiyaç duyarsa, kendi seçimine bırakırdım. Çocuklar geleneksel toplumlarda ayrımcı ve nefret yüklü, şiddet yüklü, cinsiyetçi yetiştiriliyorlar. Homofobi niye var, cinsiyetçilik niye var? Eğer bir toplum geri kalmışsa, bunun sebebi; din, gelenek-görenek, ahlakçılık, milliyetçilik gibi toplumsal dayatmalardır! Kadının yeri evi dersen, % 50 iş gücünden yoksun kalırsın ve 50 milyon insan ürettiğiyle, 100 milyon insanın ürettiği bir olmaz. Düşünün bir kişi çalışacak, en az 4-5 kişi hazırdan yiyecek; bu ülke kalkınır mı? Kadın çalışıp üretirse, sosyo ekonomik ve demokratik olarak güçlü oluruz. Tabi yobazlara göre çalışan kadın bilmem nedir. Tabi namus onlara göre beden üzerinden cinsellikle ölçülür.

Dinde zorlama yok diyorlar ya; din çocukluktan itibaren insanlara dayatılmaktadır! Kabul etmeyenler ise kafir ilan eidlmektedir!

Yanlış anlaşılmasın da, anlaşılırsa da tınnnnn, hiç sevmediğim şeyler; mangal, piknik, okey, kahvehane, bir de dövme, pardon bir de estetik operasyonlar... Bana çok banal geliyor!

Mesela ben kır gezintisine mi çıkacağım; karnımı doyurur, tuvaletimi yapar, dişlerimi fırçalar öyle çıkarım; biraz dolaştıktan sonra da yorgunluğumu atmak için kitap okurum. Mesela okey oynayacağıma bilimsel bilgilere dair makaleler okurum, kahvehaneye gideceğime herhangi bir branşta spor yaparım, dövme yaptıracağıma resim yapar fotoğraf çekerim, estetik yaptıracağıma kendimle barışır ve kendime aşık olurum! Daha kolay ve faydacı değil mi sizce de?

Gerçekten bilmem kaç tarihinde olan komedinin senaryo değil de darbe olduğuna hala inanan var mı? Seçimlerden sonra her şey gün yüzüne çıkacak!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçim anketleri... Ben inanıyorum ki, CHP % 70'in bile üstüne çıkarken, adını ağzıma almak bile istemediğim % 20'yi bile geçemeyecek! Göreceksiniz!

AVRUPADA DEMOKRASİ SIRALAMASINDA SONUNCU OLMAK NASIL BİR DUYGU HİSSETTİRYORDUR ACABA BAZILARINA?

Muhafazakar iktidara oy verenlerin demokrasi kaygısının zerre kadar bile olduğuna inanmıyorum! Mesela onlar eşcinsel hakları nedir bilmezler. İnsan hakları ne anlama geliyor onu da bilmezler. Kadın hakları falan asla inanmadıkları şeydir. Çevre, hayvan, yabancı hakları vesaire o kadar uzaktır ki onlara...

HA HA HA HA HA HA HA HA; BENİM ADIM HALİL EVET AMA BENİM ADIM EŞ-CİN-SEL; BUNU NE KADAR RAHAT DİLE GETİREBİLİYORUM DEĞİL Mİ? ÇÜNKÜ HAYATTA HİÇBİR ŞEY UMRUMDA DEĞİL!

Onunla evlenmeye ne zaman karar verdim biliyor musunuz? Çalıştığı fabrikada doğuran kediye sahip çıktığı, kediyi dışarıya atmak isteyen patronuyla kavga ettiği ve işi bırakmakla tehdit edip, işi yerini terk ettiği zaman. Aslında biz Evrenin huzurunda evliyiz (Aslında evrenin huzurunda bütün sevgililerim benim için değerli ve evli sayılırım. Onlar beni bu şekilde kabul ediyor ve seviyorlar. Tek kişiyle hayat mı geçer ayol?!). Söz, nişan falan formalite ama kimseyi çağırmadığımız "kına"yı yaptık-yaktık, sırada belki 15 Mayıs'tan sonra düğün, nikah..! Aile bireylerimden hiç kimsenin geleceğine inanmıyorum. Belki yeğenlerimden gelen olur. Homofobik olmayan bazı kadın arkadaşlarım da gelir. Beni tanıyanlar elbette dedikodumu yapıp, dalga bile geçeceklerdir. Düşünüyorum da, kendi yaptıkları her şeyin kutsal olması ve başkalarının yapıları ve yapılarına uygun yaşam biçimlerinin onları gıdıklaması, dürtmesi falan nasıl bir kapasitesizliktir acaba?

İYİ Kİ DE EŞCİNSEL DOĞMUŞUM; TEŞEKKÜRLER MOM, TEŞEKKÜRLER DAD!

Son günlerde İ** partili bir milletvekilinin eşcinsel kasetinden bahsediliyor ve bu kaset yandaş bir medyanın elindeymiş ve açıklayacaklarına dair açıklama yaparak seçim öncesi bir algı operasyonu söz konusu...

Eşcinsellik mi utanılacak bir şey; yoksa insanların yapılarına uygun kendilerini gerçekleştirmelerini karalamak mı, homofobiden dolayı gizli olmak zorunda kalan eşcinselleri deşifre etmeye çalışmak mı, eşcinselliği ortaya çıkartıldıktan sonra onu işinden-gücünden ve sosyal yaşamdan ihraç etmek mi?

Ben mesela eşcinselliğimden niye utanayım? Dürüst olup kadınlarla evlenmediğim ve onları hayal kırıklığına uğratmadığım için mi? (Ailelere sesleniyorum; eşcinsel çocuklarınızı kadınlarla evlendirip, hem eşcinsel çocuklarınızın hem de kadınların hayatlarını mahvetmeyin). Ben hırsızlık yapmadım, haksızlık yapmadım, tecavüz etmedim, kimseye şiddet uygulamadım, cinayet işlemedim; söyleyin askerliğini yapmış, vergisini veren ve topluma faydalı biri olarak bir eşcinsel olarak/sırf eşcinsel olduğu için niye utanayım? Siz kadın erkek beraber oluyorsunuz, ben erkek erkeğe. Utanmak yerine kendimle gurur duyuyorum. Çünkü kendim de , eşcinselliğim de çok değerli benim için. Çünkü ben eşcinsel olmasaydım, bu kadar mükemmel bir insan olamayabilirdim! Eşcinsel olmasaydım, mutlaka bir defom olur, topluma zararlı bir şey yapabilir, en azından heteroseksist bir toplumda fırsattan istifade kadınları üzebilirdim.

İsim vermeyi pek sevmem... Bir milletvekili, bakan düzeyinde, LGBT denilince, içinde hayvanla evlenmek de var demiş. Çok yaralayıcı açıklamalar bunlar. Bir eşcinsel olarak en tahammül edemediğim şey, hayvanlara yapılan her türlü kötülüktür. Gerçekten bu kadar da saçma karalamalar olamaz. Bu mevkiden bu tür söylemler karşısında bir insan olarak çok utanıyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum, şoklardayım...

Muhafazakarlar eşcinselleri, kadınları, EYT, öğrenci, Fenerbahçe, Alevi, feminist vesaire bir çok kesimi ayrıştırarak bunlar üzerinden prim yapmaya çalışırken oy kaybettiğinin farkında bile olamayan bir kesim. Artık devir değişti, kandıramazsınız kimseyi; çünkü herkes neyin ne olduğunu biliyor artık. Fransa basını muhafazakar kadınların bile CHP'yi desteklediğini yazmış. Sen bana eşcinsel olarak sapık desen kaç yazar ayol; herkes benim ne olduğumu biliyor!

Cahiller okumayan ve kendilerini güncellemeyen kesim olduğu için, dünyanın değiştiğinin bile farkında olmazlar ve bu devranın hep kendilerinin istediği gibi sürüp gideceğini sanırlar.

29

Kaşkay Türkleriyle, İran'dan sığınmacı olarak Türkiye-Denizli'ye gelenler vasıtasıyla tanıştım. Dilleri Farsça'dan etkilenmeyip özünü koruduğu için çok güzel Türkçe konuşuyorlardı. İrandaki nüfusları 2 milyon. Bu Türkler konar göçer bir yaşamları olduğu için Yörükler gibilerdir ve Türk kültürünü devam ettirmektedirler. Köken olarak Oğuz boyundan geliyorlarmış.

20 yılda gelinen nokta; hak hukuk vaadi verilen eşcinsellerin lanetli ve sapık ilan edilmesi!

30

Dijital çağın özeti... İnsanlar reel olarak sosyalleşirken bile sanal olarak sosyalleşmekten kurtulamıyor. Artık günümüzün 1 numaralı sosyalleşme aracı, akıllı telefonlar üzerinden kullanılan sosyal medya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder