9 Ocak 2020 Perşembe

facebook günlüğüm: 8 Ocak 2020

Hülya Koçyiğit, "Emekliler devlete yüktür." dediği için Twitter'da gündem olmuş. Bir yıldız söndü!

Libya'da savaş mı varmış? Valla sebebini bilmiyorum ama bir sorun varsa çözemiyor mu bunu insanlar? Yazık, acıyorum! Bana danışsalar, şıp diye çözedim o sorunu! Çünkü bir çıkarım yok bu savaştan!

İnsan türünün akıl ve mantık ve konuşarak anlaşabilme yetisi varsa, savaştan anlamam ben. Ve bu yetileri kullanamıyorsa, insanlıktan bahsedemeyiz!

Benim için yasa;eşitlik, özgürlük, demokrasi, vicdan, duyarlılık, tür ayırmaksızın canlının yaşama hakkının her şeyden üstünlğüdür

Açık bir eşcinsel olarak yaşıyorum ve hiç kimse zerre müdahale edemiyor. Gökkuşağının bayrağını açık kimliğimle her gün yalbır yalbır dalgalandırıyorum. Ve kendimce başarılıyım ve mutluyum. Cinsel yönelimim beni diğerlerinden eksik kılmıyor ki; fazlalıklarımı saymayayım isterseniz! Herkesin içinde eşcinselliğe nefret olsa kaç yazar ayol. Tınnn! Bu arada düşünsel paylaşımlarım durduk yere değildir. Mahkeme, eşcinsellerin onur yürüyüşlerinin yasaklanmasına itirazı reddetmiş de!

Devletin eşcinsel yürüyüşüne izin vermemesine takmamalıyız; açık eşcinsel olarak yaşamaktan daha onurlu ne olabilir ki hayatta!

İnsan türüyle ilgili söylediklerim belki insanlara ağır gelebilir ama insanlar gerçekten kendilerini diğer türlerden öyle üstün falan görmesin. Üstünlükleri varsa bile bunu insaflıca kullanamadıktan sonra bunun ne önemi olabilir ki? Adam arabasıyla hayvan eziyor, üzülmek yerine kendini savunuyor. Veya ne bileyim hayvanları kurban etmek, Avustralya'da çıkan yangında milyonlarca hayvan ölmesine rağmen insanların seferber olmaması falan... Bunlar bana hiç de akıl ve mantık çerçevesinde hümanistçe davranışlar olarak gelmiyor.

50 senelik hayatım boyunca bir Boşnakların katledilmesine bütn dünyanın seyirci kalmasına üzülmüştm,bir de Avustralya'daki yangına

Putin Türkiye'de mi? Merkel de gelecek sanırım. Yaa gidin Avustralya'daki yangını söndürün vicdansızlar!

Avustralya'da şimdilik 500 milyon hayvan yanarak can verdi ama hükümetler bu konuda hiçbir şey yapmayarak sadece siyasi çıkarları adına politika izlemeye devam ediyorlar. Politika nedir biliyor musunuz, hayatı güzelleştirmektir; savaş alanına döndürmek değil! Bi' lanet okuyabilir miyim?

Ayşegül öğretmeni kedilere bakıyor diye mahalleden gitmesine sebep oldular. Mahalle sakininin tanesi bana diyor ki, eşimin allerjisi var, binaların önüne değil de arkasına koy mamaları. Eşim kedileri görür görmez, tüylerinden gelen tozlardan gözleri sulanmaya başlıyor. Psikolojik olmasın dedim. Yok dedi. Allerji testi yaptırın, neye karşı allerjisi olduğunu tespit ettirin dedim. Çünkü açık havada kedilerin tüylerinden allerjiye sebep olabilecek yozlrın, bakterilerin, vesairelerin falan uçup gelip de göze kaçma ihtimali sıfır gibi bir şeydir. Ayrıca kediler yalanma özellikleirnden dolayı enfekte olmuş canlılardır. Yani tüylerinden allerji falan olunmaz. Ben ağzımı burnumu karınlarına gömüyorum, cenet gibi. Ana insanalrın kokmayalım diye kullandıkları parfümlerden, açık havada bile allerjim depreşip nefes alamıyorum yeminle. Yani kaç defa hastaneye kaldırıldım insnaların parfümleri yüzünden. Bakınız, bok sidik kokusu bile rahatsız etmez parfümün yanında insanı. Ama beyinler koşullanmış işte şu koku iyi, şu koku kötü diye. Yani psikolojik algısal bir mesele bu. Mesela ter kokusu mis gibidir. Hatta afrodizyak etkisi bile vardır eğer doğru yorumlarsanız!

Ben insan türüne asla inanmıyor ve güvenmiyorum biliyor musunuz; insan türünden olduğum için de utanıyorum!

Evrenden dileğim o ki, insanlara öyle bir felaket versin ki, dünya gezegeni kurtulsun!

Ben Avustralya'daki yangının söndürülememesine inanmıyorum. İsteseler bir günde söner o yangın!

Güney Avustralya'da deve nüfusu,fazla su içmesinler diye havadan helikopterlerle katledilecekmiş. Yangında Avustralyalılar da yan.

Avustralya hükümeti kanguru nüfusunu azaltmak için yangın çıkardığı gibi, şimdi de su içmesinler diye develeri katledecekmiş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder