21 Ağustos 2019 Çarşamba

Sakın ola ki eşcinselleri küçümsemeyin!


Bu sabah uyandığımda kedilerimden bir yoktu. Sonra Facebook'taki bir paylaşımıN altındaki yorumuMa iki sanatçıdan biri "her neysen" demiş eşcinselliğimi kasdederek, birisi de eşcinsellik konularını kasdederek "boş işler" demiş. Cevap yazmadım. Çünkü onlar sanatçıydı, saygı duyulması gerekirdi değil mi? Sonra kedim bulundu geldi ama üzüntüm hala geçmedi. Kırgınlığımın sebebi, çok sevdiğim bir sanatçının "boş işler" demesi miydi bana? Tenisimi oynadım geldim, hala harabe gibiydim. Kendimi savunan ve de onları yaralayan bir yazı yazmadan huzur bulamayacaktım. Sonra amaçlarının homofobi olmadığını, kendilerinin de eşcinsel arkadaşları olduğunu söylediler her zaman zorda kalınca yapıldığı gibi ama hala üzgünüm, hala kırgınım... Bir tanesi bir de mahkemeye verecekmiş beni; oh ne güzel; hem eşcinselleri küçümseyecek, sonra bir de zeytinyağı gibi üste çıkacak. Ayol idamıma karar verilse kaç yazar?

Sanatçıların, dolaylı da olsa ağızlarından tek bir kelime bile homofobik-eşcinsellik karşıtı ifade çıkmamalıdır. Çünkü toplumun en ötekisi eşcinsellerin ikonlarıdır sanatçılar. Eğer onlar da eşcinselleri küçümseyici tavır takınırlarsa, eşcinsellerin tutundukları dallardan biri daha kırılmış olur.

Sakın ola ki bana homofobi-eşcinsellik karşıtlığı yapmayın, bu konuda en küçük dahi imada bulunmayın; tepkim idamıma karar verilecek kadar sert olabilir! Hele bazıları eşcinsellerin feminence söylediklerini ağızlarını yavşatarak tekrar ediyorlar ya; o anda eşcinsellerin kafanızı kopartmak istediğini bilin!

Heteroseksist ve homofobik bir toplumda yaşıyoruz diye, heteroseksüellerin eşcinsellere her türlü nefret söylemi ve davranışında bulunacak diye bir hakkı olamaz. Yok öyle bir dünya; herkes haddini bilsin, bilmezse, bildirmesini de biliriz!

Bülent Ersoy'u en star yapan ne transseksüel oluşudur, ne de bunun paralelindeki dikkat çeken yaşamı. O yaptığı işi en iyi yapandır ve de en önemlisi cinsel kimliğinin arkasında inandığı şekilde dimdik durmuş, bunun savunusunu yapmış, bu yolda geri dönülmez bir mücadele vermiştir. Onun başarısı dimdik duruşudur!

Şu hayatta canımı yakanların canlarını yakacak şekilde davranmazsam uslanmayacaklarını öğrendiğim için, bana saygı duymayanın suratına tükürmeyi bir erdem sayıyorum artık! Homofobi hafife alınacak bir davranış olmadığı için, sen de homofobikleri en aşağı şekilde aşağılayacaksın ki, akılları başlarına gelsin. Homofobiklere sessiz kalırsan, gün gelir acımadan ipini bile çekebilirler. İzledikleri ayrımcı ve küçümseyici yaşam biçimi normalleşerek, uzun vadede yavaş yavaş öldürüyor zaten biz eşcinselleri. Dur demek gerekiyor en küçük homofobiye bile. Herkes birbirine, her ne ve kim olursa olsun saygı duymak zorundadır. Bu kadar basit. Ben sözde saygı istemiyorum; herkes içindeki homofobiyi tutsun ve sussun bu konuda! Susmazlarsa, laflarını fazlasıyla iade ederim. Sırf eşcinselliğimden dolayı, bu saatten sonra kimsenin beni üzmesine izin veremem. KAYBEDECEK DE HİÇBİR ŞEYİM YOK. İNSANCA YAŞAYAŞAMIYORSAM, İNSANCA YAŞATMAYANLARA DA ELİMDEN GELEN TEPKİYİ GÖSTERİRİM, BUNDAN DA ZERRE KADAR PİŞMANLIK DUYMAM. ÇÜNKÜ HİÇ KİMSENİN BENDEN GR. AYRICALIĞI YOK, OLAMAZ, OLMAMALI DA!

Bugün de homofobiklere karşı görevini tamamlamış bir insan olarak huzur içinde uyuyacağım! Ben üzüleceğime, başkaları üzülsün!

Sevdiğim insanlar dışında hiç kimseden özür dilemem; çünkü özür dilenecek yanlış bir davranışta bulunmam zaten.

Adamlar eşcinsellere karşı her türlü ayrımcılığı yapıyorlar, tepki gösterilince de "Herkesin terdihine saygı duyuyorum, benim de eşcinsel arkadaşlarım var!" diye utanmadan savunuya geçiyorlar. Hiç düşünmüyorlar acaba en küçük de olsa sözlerimiz onları kırmış mıdır? diye. Sözde değil, özde saygı istiyoruz! Eğer eşcinseller size tepki gösteriyorsa, havadan nem kaptıkları için değil!

İnatla eşcinselliğe "tercih" diyorlar. Ulan "çay mı, kahve mi?" diye çay ocağındaki gibi bize, "heteroseksüel mi yoksa eşcinsel mi olmak istersiniz?" diye sordular mı da, biz de eşcinselliği tercih etmiş olalım. Geri zekalı aptallar, biz eşcinsel doğduk, anladınız mı EŞCİNSEL DOĞDUK! Siz heteroseksüelliği-cinsel yönelim olarak erkekliği kadınlığı tercih ettiyseniz, orasını bilemem. Demek ki eşcinselliğe kayabilirsiniz her an ama bizim eşcinselliğimiz değişmez, sabit!

Eskiden annem var diye kontrollü olurdum. Bu saatten sonra canımdan başka kaybedecek hiçbir şeyim yok. Belayım anlayacağınız! Yaş 50 olmuş; homofobik toplumdan da bir şey beklenmeyeceğine göre...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder