23 Ağustos 2019 Cuma

Facebook paylaşımlarım: 22-23 Ağustos 2019

22 Ağustos

90'lı yılların ilk yarısında eşcinsellerin görünür olmasıyla birlikte, daha cep telefonlarının ve internetin yeni çıkmaya başladığı dönemde yerel bir ağ oluşturduk kendi çapımızda. Koloni gibiydik, sürekli buluşuyor, görüşüyorduk. Sonra yollarımız ayrıldı. Kimimiz İzmir'e gidip travesti ve transseksüel oldu seks işçiliği yapan, kimimiz benim gibi aktivist, kimimiz de heteroseksüel yaşama karıştı, evlenmeyenlerimiz çoğynlukta elbet... ÖLDÜRÜLENLERİMİZ DE OLDU HALİYLE NEFRET CİNAYETİNE KURBAN GİDEREK... Kimilerimiz küstü birbirine ve hala konuşmuyoruz... Daha neler neler ama birbirimizi hep yad ediyoruz... Tekrar biraraya gelir miyiz bilmiyorum. 90'lar popu gibi patlamıştık, bir başkaydık gerçekten; günümüz topları çok hafif kalır yanımızda! Aradan ortalama 30 yıla yakın zaman geçti... Yaşlanmış mıyız ne! Önümüzdeki yıl bir partide buluşur muyuz ki acaba?

***


Çelik, konserinde, bir tanıdığının beraber olduğu kadının transseksüel çıkmasının espirisini yapmasından dolayı, Kaos GL tarafından transfobik ilan edilmiş. Transseksüeliğin yataksal sürprizinin espiri yapılmasının neresi transfobik evren aşkına? Atatürkçü olmasına falan dil uzatılmış yapılan yorumlarda. Tek kelimeyle terbiyesizsiniz diyorum. Bakınız, espiri, mizah edebiyatsal bir şeydir ve sanattır. Laf olsun diye konuşmayın. Eğer gerçekten insnaları yapılarından dolayı bir aşağılama varsa, ancak o zaman hedef haline getirebilirsiniz. Sanatçılığını falan da eleştirmişler. Siz sanattan ne anlarsınız ki zaten. Adam Türkiye Pop'unun en güzel melodi dizilimlerini yaratmış. Bir de şunu sormak istiyorum; transseksüellik drag queen'lik mi de, bütün transseksüeller palyaço gibi giyiniyor ve davranıyorlar?

Sanatçı Çelik'i oldum olası çok sevmişimdir. Tarkan'dan bile bin kat. Zaten son dönemde çıkan erkek sanatçılardan bir Kenan Doğulu'yu, bir de Çelik'i seviyorum en çok. Kıraç'a da laf yok. Eee, Teoman'ı da yok sayamayız değil mi? Son dönem kare as'ım çıkmış oldu böylece!

***

Anılar güzeldir, askerlik anıları da, beni çok yıpratsa da... Şırnak - Güneyçam köyünde bir nöbet anı..! Eşcinselleri küçümseyenler; bir eşcinsel olarak bu vatana 18 ay askerlik yaptım ben; bazıları gibi parayla 20 gün değil! Bu da eşcinselliğe boş işler diyen, beni her neysen diye küçümseyenlere kapak olsun, KAPAK!


23 Ağustos

SAPIK AHLAKÇILAR!
Aleyna Tilki 16 yaşında şarkı söylüyor diye kıyameti kopartanlar, eşcinsellik aile değerleirne aykırı diye falan nefret kusup veryansın eden yobaz beyinler; Hadise çoluk çouk demeden halka açık binlerce kişiye inestetik poposunu çalkalayarak konser verirken ağzlarının suyunu akıtmaktan ahlak falan akıllarına gelmiyor. PİSLİKSİNİZ GERÇEKTEN, PİSLİK. Hadise afrodizyak etkisi yapıp, ailedeki çocuk sayısını arttıracak diye seslerini çıkarmıyorlardır büyük ihtimal! Şimdi ben çıplak bir erkek poposu fotoğrafı paylaşsam, hemen şikayet edilir ve facebook da kaldırı bunu ama Hadise'nin çuval poposuna kimse sesini çıkartmaz!


***

Jennifer Lopez'in Türkiye'de konser vermesine tahammül edemiyorum; çünkü bu ülkedeki ahlakçı yobazların ikiyüzlülüğü aklıma geliyor. Şifreli kanalda kimse görmediği halde eşcinselliğe karşı çıkan zihniyet, içinde heteroseksüellik barındıran her türlü pisliğe mübah gözle bakıyor çünkü!


***

Sıla bence son dönemin kareas'ında bile öte bir şeydir; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer gibi bir şeydir. Hatta müzikal adım olarak çağına uygun olarak onlardan daha bilinçli hareket eden bir isimdir, sanatçıdır, şarkıcıdır... Bir kere çok istikrarlı.... İstikrar grafiği hiç düşmüyor, hep yukarıya tırmanıyor. Çünkü ekip işi yapıyor ve işinin iyi olması için mümkün olduğunca yapılması gerekenleri ıskalamamaya çalışıyor. Şarkıları birbirine benziyor olabilir ama alt yapıya o kadar önem veriyor ki... Bir de buna görselliği ekleyince sinema gibi; taından yenmiyor. Son şarkısı "Karanfil"i izlerken kilitlenip kalıyorum. Sıla sadece şarkıcı değil; o bir büyüleyici bir enerji gibi. Akıllı, çocukluğunu öldürmemiş, dozunda bir kişilik sergileyen kişi...Evet, sadece iyi şarkı söylemek veya iyi şarkı yetmiyor kalite için; bir duruş, bir bakış da gerektiriyor hayata karşı... Hadise veya Demet Akalın'la falan aynı kefeye koymayalım lütfen onu....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder