16 Haziran 2019 Pazar

Türkiye'de eşcinsellik yasaktır!


Türkiye'de eşcinsellikle ilgili etkinliklere, ahlak gerekçesiyle devlet izin vermiyor.

Çünkü Türkiye yobaz bir ülke.

Yobaz'ın sözlükteki anlamı...

1.
Din konusunda başkalarına baskı yapmaya yönelen, dinsel bağnazlığı aşırılığa vardıran (kimse).
2.

Bir inanca, bir düşünceye körü körüne, aşırı ölçüde bağlı olan, hoşgörüden yoksun (kimse).

Bu tanımlara göre eşcinsellik din üzerinden lanetleniyor ve bilimsellikten uzak bir şekilde eşcinsellikten nefret ediliyor. Türkiye'de yobazlık mevcuttur ve bunun üzerinden homofobi yapılmaktadır. Eşcinsel etkinliklerin ahlakçılık yapılarak yasaklanması da, bir yobazlıktır dolayısıyla. Çünkü cinsel yönelimin ahlaka indirgenmesi akıl ve mantık dışıdır, bilimsellikten çok uzaktır.

Oysa ahlak denilen şey dürüst olmaktır; asıl eşcinsel etkinliklerin yasaklanması ahlaksızlıktır. Çünkü insnaların cinsel yönelim mücadelesi engellenerek heteroseksüelleştirilmeye çalışılması, onları ikiyüzlülüğe itecektir. Çünkü eşcinsellik doğal ve bilimsel bir gerçektir ve engellenmeye çalışılması, bunun gizli bir şeklde gerçekleştirilecek olması demektir.

Türkiye'de kadınların yarısının gizli eşcinsellerle evli olduğunu biliyor musunuz? Bunun sebebi de homofobiden başka bir şey değildir. Devlet de eşcinsel etkinlikleri yasaklayarak bu durumu, yani homofobiyi ve dolayısıyla ikiyüzlülüğü desteklemektedir.

İnsanların doğuştan getirdikleri cinsel yönelimlerine uygun olarak dürüstçe kendilerini gerçekleştirmeleri mi ahlaksızlıktır, karşı cinsle heteroseksüel evlilik yaptırılarak eşlerini hemcinsleriyle eşcinselce aldatmaları mı ahlaksızlıktır, yoksa bunlara sebep olan toplumsal yapı ve yönetim biçimi mi ahlaksızlıktır?

Brezilya'da homofobi 5 yıl hapisle cezalandırılacak şekilde suç ilan ediliyor, bizde eşcinsellik ahlaksızlık ilan edilip homofobi devlet tarafından resmen uygulanıyor.

Türkiye'de eşcinsellik yasaktır. Bakmayın Anayasamızda resmi olarak suç yazmamasına. Çünkü toplumun homofobisi ortadadır, ahlak gibi gerekçelerle eşcinsellerin insanca yaşamak adına homofobiye karşı mücadele etmesinin yasaklanması da ortadadır. Dolayısıyla bir şeyin yasak sayılması için, resmen yasak denmesi gerekmiyor. Bir şey özgürce ve insanca toplumun geneliyle eşit şekilde gerçekleştirilemiyorsa, devlet de eşcinsellerin eşcinselliklerini insanca gerçekleştirmek için mücadele vermesini yasaklıyorsa; eşcinsellik yasak demektir.

Devlet çelişkilidir bu konuda. Din sevgi mi demektir, nefret mi demektir? Ama din üzerinden eşcinsellikten nefret edilmesine sebep olmaktadır ahlakçılık yaparak; eşcinsel etkinlikleri yasaklayarak ve Yeni Akit gibi gazetelerin her gün eşcinselliğe, eşcinsellere nefret kusmasına sessiz kalarak...

RTÜK denilen televiyon denetleme kurulu da, şiddeti yasaklamayıp eşcinsellikle ilgili bir şeyler yayınlayan kanallara ceza kesimesi de eşcinselliğin Türkiye'de yasak olduğunun bir göstergsidir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder