19 Mart 2019 Salı

Türkiye'de eşcinseller kaça ayrılır?

1. Bilinçli eşcinseller,
2. Çok bilinçsiz eşcinseller,
3. Cinsiyetçi aktivist kesilen eşcinseller,
4. Çıkara ve başka ideolojilere eşcinselliği alet eden dernek şeklindeki eşcinseller


Bilinçli eşcinseller, eşcinselliğe sadece cinsel yönelim gözüyle bakan, onun dışında hayatlarını eşcinsel odaklı yaşamayıp normal insanlar gibi yaşayan insanlardır. Onlar, eşcinsel olduklarının bilincinde olup, eşcinsel oldukları için kendilerini bu konuda kasmayan, etiketlemeyen, bu durumun-eşcinselliklerinin hayatlarına asla ve asla homofobiye ramen etkilemesine izin vermeyen ama eşcinselliklerini da asla gizlemeyen, arkasında duran, eşinsel aktivizmini açık eşcinsel olarak diğer insanlar gibi yaşayarak yapan insanlardır. Hayatlarını eşcinsel olarak yaşarlar ama eşcinselce yaşam diye bir takıntıları oktur; insanca yaşama inanırlar. Kısaca hayatın içinde eşcinsel olarak vardırlar ama insanca, yani cinsel kimlik anlamında nötr bir şekilde yaşarlar.

Bilinçsiz eşcinsellerin ne eşcinsel hakları umrundadır, ne de kendilerini tanımak gibi dertleri vardır. Heteroseksist yapıyı tamamen üzerlerine uyarlarlar ve tek dertleri toplumsal cinsiyet babında erkeklik ve kadınlıktır, bu rolleri bedensel ve eylemsel olarak yerine getirebilmektir, ve sadece cinselliktir yaşamları. Sosyal bir aktivitemiz olsun gibi kaygıları yoktur. Kendilerini toplumsal yaşamdan soyutlayarak, heteroseksistçe yaşama mücadelesiyle çelişkili bir yaşam arzederler. Nerde mini etek giymiş kıçını başını sallayarak erkek tavlamaya çalışan bir travesti görürseniz veya ner'de erkekimsi eli tesbihli bir kadın görürseniz, işte onlar bilinçsiz eşcnsellerin daniskalarıdır.

Cinsiyetçi ve kendilerini LGBTİ+ olarak tanımlayan kesim ise, konuya dair her şeyi bildiklerini sanan, heteroseksizmi kategorileştirerek kendilerine uyarlamaya çalışan, çok bilinçsiz eşcinsel kesiminin bir tık üstüdür. Toplanırlar, bir araya gelirler, bir şey yapmaya çalıştıklarını sanıp dönelerle dururlar. Eskiden-mesela 90'lardaki eşcinsellerin bir araya gelip sohbet etme durumlarının, adına LGBTİ oluşumu denmesinden başka hiçbir şey değildirler. Ne varetmişlerdir ki bugüne kadar eşcinsel hakları adına; dahası eşcinselliği yanlış tanıtmışlar, bu konudaki cinsiyetçi tutumu pekiştirmişlerdir.

4. grup ise derneklerdir. Bunlar işin içinde para olmasa, o dernekte bir dakika bile durmazlar, durmuyorlar da zaten ceplerine para girmeyenler. Bir de dikkat ederseniz, bu derneklerin bilinçli eşcinselliği aşılamak gibi bir dertleri asla ve asla yoktur. Onlar da cinsiyetçilik üzerinden bir program izlerler; çünkü bu şekilde rant sağlarlar; tıpkı eşcinselleiği tedavi etmeye çalışan şarlatanlar gibi. Transseksüellik vardır onlar için, diğerleri vardır, Kürt meselesi, Ermeni meselesi gibi diğer diğer meseleler de vardır ama hiç mesela foklar, balinalar, kangurular, diğer soykırıma maruz olan ırklar, toplumda haksızlığa uğtayan #EYT'ler falan yoktur. Ayrıca eşcinsellere de hiç yardımları yoktur. İşleri güçleri rapor tutmak, atölye düzenlemektir. Bunlar da prosedürden öteye gitmeyen, eşcnselliğe bugüne kadar hiç katkısı olmayan şeylerdir. Eşcinsellerin tamamına yakınını hayal kırıklığına uğrattıkları için, eşcinsellerin geneli tarafında soyutlanmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder