24 Mart 2019 Pazar

Fenerbahçe finalde!


Lig başladığında herkesin şampiyonluk favorisi hem Avrupa'da, hem de Türkiye'de Vakıfbank ve özellikle Eczacı idi. Ama ne oldu; Eczacı Avrupa'da Final Four'a bile kalamadı, Vakıf da Kupa Voley'de Fener'e elendi. Fener ise Hem Avrupa'da Final Four'da, hem de Kupa Voley'de finalde.

Bugünkü maçı, kalbim dayanmayacağı için tekrarını izledim ve gelmiş geçmiş en çekişmeli maçlardan birisi olmuş. Ve gördüm ki, yeni bir yıldızı var artık voleybol dünyasının; Melissa Vargas. 39 sayı üretmiş; üstelik ilk sette oynamadı. Zhu 28'de kalmış. Bu arada Fatma 13, Bricio 14, Eda 15 sayı üretmiş.

Ben FB'nin Vargas, Bricio ve Eda ile kağıt üzerinde diğer takımlardan eksik tarafını bırakın, üstün olduğunu biliyordum zaten. Çünkü oyun güçleri ortadaydı. Fiziksel olarak çok güçlü ve formdalardı. Tabi buna Fatma'yı da dahil etmemiz gerekir. Fatma, bana göre voleybol tarihimizin, smaçör olarak istikrar abdesi. Manşet, defans, servis, smaç hepsi mi bu kadar mükemmel olur? Bunlara bir de Rabadzhieva'yı eklersek, aslında ne kadar güçlü bir takım olduğu ortaya çıkıyor FB'nin. İyi ki de Rabadzhieva ikinci yarıdan itibaren takıma dahil edilmiş diyorum. Çünkü bir oyuncunun formsuz olduğu bir anda, ikinci güçlü bir smaçörün hali hazırda olması çok büyük bir avantajdır. FB'nin başarıları, hep bu 4 numara smaçörlerinin yedekli olmasıyla alaklıdır. Ama bu sene, Vargas gibi tüm zamanların Gamaova ile birlikte en iyi pasör çaprazına kavuşmasıyla, kadro tamamlanmış oldu.

Bugünkü maç elden giden parmak farkıyla kazanıldı belki FB tarafından ama, 2-1 öndeyken 4. sette FB'nin 4 kere maç sayısını alamaması, tir-break setine gidilmesine sebep olduğunu düşünürsek, genel anlamda FB'nin ağırlığı ortadaydı; ilk set hariç tabi. İlk sete bakılırsa, zaten FB maçı 3-0 kaybeder diye düşünülmüştür bile. Ama burada antrenör farkı ortaya çoıkıyor. Olimpiyatlarda da, Terziç'in Milli takımı Sırbistan, bir maçta en çok servis hatası yapmasına rağmen riskli servis atmaktan asla vazgeçmemişti. Bugün de Feberbahçe belki de bir maçta en çok servis hatasını bugünkü maçta yaptı ama hatalara rağmen maçı kazanmasını bildi. Ben artık, servis, servis, servis diyorum günümüz sporunda. Çünkü her şey, iyi bir sevisle başlıyor...

Eb çok FB'nin GS ile derby oynayamamasına üzülüyorum. Yarınki maçı Eczacı da kazanabilir GS'ye karşı zorlanmalarına rağmen ama şu anda FB'nin istimi üstünde ve çok formdalar. Biraz önce dediğim gibi, Rabadzhieva'nın 2. yarıda takıma dahil olması, Bricio ve Fatma'ya çok büyük güç kaynağı, çünkü Rabadzhieva, zaten star bir smaçör. FB'nin kupa maçını kazabnmasını elbette çok isterim; çünkü önümüzdeki yıl, CEV'e katılmayı garantileyecek bu sayede ama ben en çok bu yılki Avrupa Şampiyonluğunu istiyorum...

Bu arada Antonievic'e ekstra teşekkür etmek istiyorum. O kadar farklı noktalardan oynatıyor ki, o kadar tüm oyuncularına güveniyor ki... Düşünsenize, sağlı-sollu Bricio ve Vargas varken, ortada Eda varken, geriden fatma'ya pas atıyor ve amacına ulaşıyor.... Merve, sen de tüm zamanların en iyi kareas liberolardan birisin; bazıları gibi bir anda parlayıp, bir anda kaybolan değilsin... Diğerleri kim mi; Gülden, Gizem Karadayı ve Nihan.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder