21 Mart 2019 Perşembe

Facebook paylaşımlarım...

Gazetecei kadına soruyor, oyun neden Binali'ye? O da, yaptıklarını beğeniyorum diyor. Gazeteci ne yaptı ki diyor? O da yol yaptı,hastane yaptı diyor. Oysa ne yapıp yapmadığını bilmiyor bile. Kadınların böyle duygusal taraf ve kararlarına irrite oluyorum. Hemşerim diye oy verenler bile var!

31 Mart'ta sadece AKP kaybetmiyor; muhafazakar dönem sürecini tamamlayıp laik döneme dönüyoruz; Atatürk ruhu geri geliyor!

17 yıllık AKP saltanatına yeter diyorum; bu laik kesime bir işkenceydi de; Atatürk'ten sonraki gerici enerji boşaltılmış oldu!

Dogmatik insanlarla laik insanların ortak bir paydada buluşması imkansızdır.Bir tarafta akıl-mantık,diğer tarafta gerçek dışılık!

Türkiye'de resmi bir makamdaysan, devletin imkanlarını kendi adına seferber etmek çok olağanmış gibi davranılıyor...

****

Kadın veya erkek doğulmaz; sonradan olunur. Cinsiyet kimliği diye bir şey yoktur; toplumsal cinsiyet vardır; o da heteroseksisttir.

Kadın veya erkek doğulmaz; sonradan olunur. Cinsiyet kimliği diye bir şey yoktur; toplumsal cinsiyet vardır; o da heteroseksisttir.

****

Eşcinsel evlilik yasal diye senin ahlaksız ilan ettiğin Hollanda'da bisiklet yolu var ve milletvekillleri işe bisikletle gidiyor.

Hollanda'nın 1 numaralı bisiklet ülkesi olmasının sebebi, trafik kazalarının önüne geçmek. Pazar günleri oto kullanmak yasak!

Hollanda'da milletvekilleri Meclise bisikletle gidiyor, bizimkiler camiye bile konvoyla gidiyor; pist olsa uçakla bile giderler; demokrasi farkı!

Dünyanın neresinde vardır Türkiye'den başka yaya geçidini kapatacak şekilde araba park etmek? Bütün yaya geçitlerine park ediliyor. Ulan ya gerisine ya da ilerisine park et de insanlar-yayalar geçsin. Özellikle Forum Çamlık önü yaya geçidi hiç boş kalmaz. Özel bir nedeni mi var yaya geçidine park etmenin, birisi bana açıklasın bunu? Ağzıma sıçılmış kadar iğreniyorum bu durumdan. Umarım tekerlekli sandalyeye mahkum olup, yaya geçidine ihtiyaç duyarsınız da ne demek istediğimi anlarsınız. Çünkü ben anamı tekerlekli sandalye ile getirip götürüken, bu yaya giriş çıkışlarının kapalı olmasındna dolayı, hep trafik yolundan gitmek zorunda kalmıştım vakti zamanında. Pisliksiniz, pislik; daha ne diyeyim size!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder