21 Aralık 2018 Cuma

Sade ve kendimce bir yaşama doğru..!


Belli bir yaştan ve insanların kişiliklerine dair tecrübelerden dolayı, insan daha dingin bir yaşamı arzu eder hale geliyor; bu bazı kişileirn İstanbul'dan köy yaşamına kaçması gibi bir şey gibi! Çünkü her insanın bir hayat görüşü, yaşam felsefesi, bir bakış açısı vardır ve uymuyorsa da uydurmaya çalışmak, insnanın kendine ihanettir ve kişinin kendine saugısı varsa, biraz onuru varsa, çekmez çirkeflikleri!
Zaten internet çağında bazı sosyalleşmeler dışında sosyal medya üzerinden bir yaşam trafiği hasıl oldu son yıllarda facebook, Twitter ve İnstagram'dan sonra.
Ben mesela alış-veriş, fatura ödemeleri, müzik-kitap market ziyareti ve sporum dışında insanlarla reel anlamda sosyalleşmiyorum.
İnternette de okumalarım, blog güncellemelerim, müziğe dair şeyler ve paylaşımlarım dışında da kimseyle muhattap olmuyorum. Çünkü sosyal medya, insanların densizlik ve hadsizlik noktası ,. O yüzden ne yaptım; moralimi bozan her şeye, herkese ENGELİ BASTIM.
Mesela LGBTİ'lerle iletişimde kaldığım hiç kimse kalmadı gibi. Ne kimseyi takip ediyorum, ne de beni takip etmelerine izin veriyorum; engelliler hepsi. Ve LGBTİ'lerle ilgili dernek ve haber sayfalarına bakmıyorum. Çünkü o kadar tek düze ve sıkıcılar ki; klişe ve heteroseksizmin LGBTİ üzerinden yansıması gibi. Zaten yeni olarak ne beklenebilir ki muhafazakar bir sistemde o da ayrı bir konu; sadece baskı meselesi değil, insanlar içselleştiriyorlar bu baskıcı düzeni ve normalleştirmeye başlıyorlar.
LGBTİ aktivizmi de Türkiye'de hobiden öte gidemiyor, gidenlerinki de eşcinsel hakları yolu değil de, eşcinsellik sanki herkesin kendi ideolojisi için bir aracı gibi. Byle olunca da takip etmenin bir manası yok. Eşcinselliğin cinselliğini ne kadar takip edebilirsin; o eşcinselliğin sosyokültürel, sporitf, sanatsal falan bir yaşamı var mı; ben ordan bakarım olaya!
LGBTİ'lerin yaşam biçimi ve dünya görüşlerini de söyleyeyim kısaca; çünkü aksi bir durumla ne medya üzerinden, ne de reel olarak karşılaşmıyorum. Cinsiyet, cinsellik ve para. Türkiye'de LGBTİ'lik bu demek. Ben hiçbir LGBTİ'nin faydacı idealleriyle karşılaşmadım. Bedensel ve zevksel olarak kendini gerçekleştirme ideal hale gelmiş durumda. O yüzden ipimi kopardım bu kişilerle.
2019'a az kaldı. Planlarımdan tabiki de vazgeçmedim. Ama bunun için emekliliğimi falan bekliyorum. Sonra spor hayatım birazcık daha kas ve kemik yapıma bağlı olarak yavaşlarsa, köy ile şehir arasında gidip-gelmelerim olacak. İnternet üzerinde faaliyetlerim de devam edecek. Okumalarım ve müziklerim dolduracak çokca 2029'den sonra, insanlardan uzak kedileirmle, tüm hayvanlarla... Kafayı falan yemedim; insanlar kafayı yeniş ayol!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder