10 Aralık 2018 Pazartesi

Power Fm mi homofobik, programcıların kişisel homofobisi mi?


Power Fm, Türkiye'nin en çok dinlenen radyo istasyonudur bilindiği üzere. Benim de Radyo Babylone ile birlikte en çok dinlediğim radyo istasyonudur. Güncel müziği Power Fm'den takip ederim. Özellikle dünya listelerini falan dinleyiciyle paylaşması çok önemlidir benimi için.
Ama n'oldu biliyor musunuz? Bu sabah Morning Power programında programı yapan Mehmet Ali ile İmge, bu yılki Oscar ödül töreninden Kevin Hart'ın çekilmesinin sebebinin homofobik açıklamalarına gelen tepkliler yüzünden olduğunu belirtmeyip, "yaptığı bir takım açıklamalar" yüzünden diyip geçiştirdiler. Yani homofobi, eşcinsel karşıtlığı falan diyemediler bazı muhafazakar, ahlakçı, homofobik medya kanalları gibi. Hiç yakıştıramadım RADYOMA doğrusu bunu. Ülkemizin geldiği durum muydu bu muhafazakar iktidardan dolayı, yoksa varolan ahlakçılık muhafazkar iktidar sebebiyle kendini mi göstermişti? Radyonun politikası mıydı bu, yoksa programcıların kişisel homofobisi miydi?
İletişime geçip şikayetimi belirttim radyoya ama operatör Mehmet Ali ile bağlantı kuramadı. Numaramı aldılar bana dönmek için. Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz ki. Ben rahatsızlığımı dile getirmiş oldum sadece. İnsanlar homofobik söylemlerde bulunduktan sonra, özür dilemeleri falan bana samimi gelmez ki. Kevin Hart gibi Power Fm'den çekilecek mi Mehmet Ali? Haşa. Ülkemizde Japonlar gibi harakiri bir zihniyet olsaydı, zaten şu anda bulunduğumuz geri konumda olmazdık. Geçmiş olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder