11 Kasım 2018 Pazar

YASAKLARLA DEMOKRASİ GELMEZ!


Sayın seyirciler bu ülkeye demokrasi 100 yılda değil bin yılda bile gelmez; çünkü o ışık yok! Çatlak bir ses hemen susturuluyor, yok ediliyor... MHP emeklilik yasasını destekleyen vekilini görevden alıyor, en demokratik sayılan CHP ezan konusunda düşüncelerini ifade etiği için vekilini disipline sevk ediyor. Hayallerimiz demokrasi ama uygualmada OrtaÇağ'dayız daha. Daha biz ülke olarak sanatı, sporu, bilimi ve eğitimin önemini bile hazmedememişiz. Plastik sanatları ucube ilan ederiz, gösteri sanatlarını ahlaksızlık kabul ederiz, vücutları görünüyor diye kadın voleybol takımını kapatırız Bursa'da olduğu gibi, opera-caz'ı yasaklarız kültürümüze uymuyor diye, eşcinsel diye yabancı bir müzik grubuna konser verdirtmeyiz-eşcinselliğe dair etkinlikleri yasaklarız sapıklık diye, tiyatro binası yıkarız lüzumsuz diye; gerçekten sanatın olmadığı bir kültürde binasının sanatsal anlamda da işi boş sayılır, kütüphane yıkarız, kitap yasaklarız(Kitap-Müzik mağaza zincirini bile ele geçirdiler ve demokrasi içerikli yayınlar bulunmuyor, müzik reyonu mini minnacık kaldı), Wikipedia gibi dünyanın en büyük ve en önemli internet ansiklopedisini yasaklamışız be; bundan ötesi daha ne olabilir..?, vesaire... Ama çıkarımıza uygun düşünce kendimizce caz da yaparız, heykel mahiyetinde gösterişli yapılar da... Kalkar bir de gerçeklerin, düşüncelerin ifade edilmesini hakaret olarak sayarız susturmak için çok güzel bahane olacağı için. Bakınız bu ülkede gerçeklerin dile getirildiği bağımsız tek bir medya kuruluşu bile kalmadı ama çoğunluğun da işine geliyor sanırsam bu! Çünkü hayatı inşaa eden o kültürün bireyleridir. Yönetimler bu yapıdan cesaret alarak uygulamada bulunurlar.

Emekliliği yaşa takılan biri olara, EYT grup sayfasında bir şeyler paylaşmaya çalıştım ama geldiğim nokta bu ülkede demokrasiye dair bir şeylerin olacağına dair umutlarım tekrar kırıldı; mağdurların bile mağduriyetleri konusunda bilinçsizliğinden dolayı, boş hayallerinden dolayı, gerçekleri görmezlikten gelmelerinden dolayı... Kalıcı olması için kaldırılan paylaşımlarımı aşağıda topladım...

EYT'LİLER KANDIRILDIK FALAN DİYORLAR DA... NE BEKLİYORDUNUZ; ONLAR SİZİN ZİHNİYETİN YANSIMASI DEĞİL Mİ?
Bazı EYT'LİLERE kandırıldık falan diyor da... 1. Bu partilerle hamurunuz aynı. 2. Anti demokratik partilerden ne bekliyorsunuz? 3. Yarın seçim olsa bu partilere oy verecek o kadar çok Eyt'li var ki. 4. Ben Eyt'lilere de güveniyorum. 5. Sadece emeklilik hakkımız için değil, demokratik bir geleceğimiz için de oy vermeliyiz. AKP veya mhp beni şu an emekli etse gene oy vermem. Çünkü ben onlara hayatımı ve geleceğim ölürüm de teslim etmem ..

BU KAFAYLA EMEKLİ OLSAK KAÇ YAZAR; CHP'YE DE GÜVENMİYORUM!
Ben CHP'ye de güvenmiyorum emeklilik konusunda. Onlar da fırsatçılık yapıyorlar şu anda oy anlamında. Onların da MHP gibi yan çizmeyeceklerinin hiçbir garantisi yok. MHP'nin önergeye destek veren vekilini görevden aldığı gibi, CHP de ezan konusunda kendisininden bağımsız bir düşünce ifade eden vekilini disipline sevk etmedi mi? Eğer bir partide düşünce özgrülüğü yoksa, çıkarcıdır ve güvenilmezdir! Kısa vadede günü kurtarmak yerine, emeklilik hakkımızı, demokrasiyi kazanmak için kullanmalıyız. Demokrasi, eşitlik ve özgürlük olmazsa, emeklilik hakkı kaşıkla verilip, kepçeyle alınmaktan başka hiçbir anlam ifade etmez. Emekli olduk diyelim; çok mu güzel olacak her şey? Dolar düştü ama fiyatlar düşmedi; emekli olunca da olmamamış gibi bir şey oluruz gene. Önce kendi kafalarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Demokrasi için de hurafe değil, bilgi toplumu olmaktan başka da hiçbir seçenek olamaz. Adamlar dogmatik; dinden bahsediyorlar, ahlaktan bahsediyorlar... Sonra üzerine de bir havalanı yapıp bir güzel cila çekiyorlar kendilerine. Biz de yol yaptı, su getirdiler diye şükrediyoruz. İHTİYAÇ ise yapacaksınız; benim paramla, kendi paranızla değil! Heykele karşı çıkarlar günah diye; gerçekten ne kadar ihtiyaç var yapılan yapılara; bunların heykelden bir farkı var mı; gösteriş yok mu gerçekten yapılanlarda? Eller uzayda gelecek arıyor, bizimkiler öte dünya için çalışıyorlar ama o da göstermelik ne yazık ki; çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar maneviyatı bile. Atatürk düşmanı olunurken, TÜBİTAK ele geçirilip evrim yasası yasaklanırken, düşünce özgürlüğü suç sayılıp bağımsız tek bir medya bile kalmamışken emekl olsak kaç yazar ki?
İNSANLAR, HAK ETTİKLERİNİ YAŞARLARMIŞ, BU ARADA KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANARMIŞ!

İnsanlar sadece ve sadece demokrasiye, yani eşitliğe ve özgürlüğe oy verelim. Cumhurbaşkanı maaşı 94 bin iken, milletvekillleri maaşı 20 bin ira iken, gasp edilen 1500 liralık emekli maaşına falan oy verilmez! Vekiller de bir insan ve benden katiyyen fazlasını hak edemezler! Meclisteki bir kişinin, vatandaştan daha iyi koşullarda yaşama hakkı olamaz. Ben milletvekili olsam, en düşük maaş ne ise onu alırım, sarayda değil kulübede yaşarım; daha fazlası utandırır beni!

CHP hadi şu anda tek başına iktidar oldu diyelim. O da bu yükü-#EYT'lilerin maaşını kaldıramayız derse ne olacak? CHP'nin senedi mi var sözünde duracağı konusunda? Ya da CHP'liler başka gezegendeki temsilcilerden mi oluşuyor? Aaaah, aaah! Emeklilk dışında başka konularda yan çizmedi mi CHP; uyuyorsunuz demektir o zaman! Ben gerçek bir demokrasiye inanırım sadece, başka hiçbir şeye değil; O DA BİZDE YOK NE YAZIK Kİ!

Bu ülkenin demokrasiye, demokratik insanlara ve demokratik yöneticilere ihtiyacı var; yobaz değil!

Sayın seyirciler, ben CHP'ye oy vermeyin demiyorum, vermeyeceğim de demiyorum; sadece hiç kimseye inancım kalmadığı için, düşüncelerimi ifade ediyorum. Düşünce ifadesinden rahatsız olmak, gerçeklerin üstünü kapatmaktır. Bisikletimizi kilitleyip de bıraksak daha iyi olmaz mı "eşek" misali! CHP'nin sözden başka bir garantisi var mı? CHP başka bir ülkenin partisi mi? Onunda bu ülkenin genel yapısına uygun bir siyaset yapacağı kaçınılmaz olacaktır!

Yok yaa... Bu ülkede herkes kendi rüya aleminde yaşıyor... EYT'lilerden de bir şey olmayacağın anlaşıldı. Gerçekçi bir kaç cümle paylaşınca hakaretler, küfürler... Aşağıdaki paylaşımlarımı orada yapmıştım, kaldırılmış. Umudumuzu bile sağlam kazığa bağlayamıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder