14 Temmuz 2018 Cumartesi

Eşcinsellik ne ayıp, ne günah, ne de suçtur!


İki kadın eşcinsel ilişki yaşamış, eski koca da dava açmış çocuk istismarından ve de nafakanın kesilmesi için.

Bakınız; eşcinsellik ne ayıp, ne günah, ne de suçtur. Çünkü hiç kimseye, hiçbir şeye zararı olmayan hayatın gerçeklerinden biridir eşcinsellik.

Toplum diyebilirsiniz, din diyebilirsiniz, yerleşik hale gelmiş ahlak diyebilirsiniz ama bunların hiçbiri, insanın doğuştan getirdiği yapısal özellikleirnden asla ve asla üstün olamaz.

Çünkü bir canlı, hayata kendini- doğasını gerçekleştirmek için gelir ve canlının kişisel haklarının önüne hiçbir şey geçmemelidir.

Çünkü ben hayatımı yapıma uygun yaşayamadıktan sonra, senin çıkarcı hesapların üzerinden savunduğun manevi duyguların beni ne kadar alakadar edebilir ki?

Elbette içinde yaşadığımız çıkarcı toplumda, toplumun yapısına uygun demokratik kurallardan uzak kararlar alınacaktır hukuki anlamda çok büyük ihtimal. Ama...

Ama biline ki, eşcinselliği normal karşılamamak, bunun üzerinden insanları suç işlemiş gibi karalamak ve insanlara yaptırımlar uygulamak; ne hukuki anlamda adildir, ne de vicdani anlamda kabul edilebilir bir şeydir.

Eşcinsel ilişki çocuk istismarı değildir, olamaz da. Bu ancak ve ancak yobazlıktır, art niyetliliktir, fırsattan istifade etmektir.

Özellikle şunu hiç kimse aklından çıkarmasın; annesiz büyümek kadar eksik, zararlı bir şey yoktur hayatta. Bir çocuğu anneden koparmak, ölümle eş anlamlıdır.

Gazeteler olaya skandal başlığını atmışlar. Hadi ordan! diyorum. Heteroseksüel ilişkilerde kimin eli kimin cebinde belli değilken, hiç kimseye zararı olmayan eşcinsel duygular mı skandal oluyor?

Olaydaki kişilerin psikolojilerinin hiçe sayılmasıysa, en çok gözardı edilen ve de işin en travmatik boyutu. Çünkü insana sevgisinden dolayı suçluymuş gibi hissettirlmesi kadar ağır bir şey olamaz.

Olayların gündeme gelmesi, heteroseksist bir toplumda yaşadığımız için eşcinsel kişilere zarar verebilir ama eşcinselliğin normal olduğunun kabul edilmesi açısından da görünürlük kötü bir şey değildir, diye de düşünebiliriz başka bir açıdan.

Olayın şikayet edilmesinde-yargıya intikalinde ve gazetelerdeki haberleşme dilinde zarar verici boyutta homofobi mevcuttur. Umarım bu homofobi hukuki aşamaya da yansımaz.

Heteroseksüel taraf heteroseksüel ilişki yaşıyor veya evlilik yaşıyor, unutulup gidiyor ama eşcinsellik skandal olarak kabul ediliyor; sahiden siz iyi misiniz? Sorsan demokratiksinizdir, insanisinidir, akıllsınızdır...

Bundan 100 yıl önce de İngiltere'de falan eşcinselliğe suçmuş gibi muamele ediliyordu; şimdiyse yapılan yanlışlardan dolayı geriye yönelik özürler dileniyor günümüz eşcinsellerine verilen hakların yanısıra. Peki internet çağında farklı bir zaman diliminde yaşıyormuş gibi ilkel davranmanın bir manası var mı?

Kendimizi nefret üzerinden gerçekleştirmeyelim; cahil taraflarımızı giderelim. Sevginin hiçbir türündn zarar gelmez ama cehalet öldürür!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder